Frontul Național. Jean-Marie Le Pen: Poate fiica mea mă vrea mort

Scandalul din inima formațiunii franceze Frontul Național s-a amplificat după ce Jean-Marie Le Pen a declarat pentru un post de radio că fiica sa, șefa FN, Marine Le Pen, "e posibil să mă vrea mort".

UPDATE: Marine Le Pen a declarat într-un interviu acordat joi seară televiziunii franceze că a declanșat procedură disciplinară împotriva tatăul ei, care va trebui să se prezinte în fața biroului executiv al formațiunii. Președintele FN i-a cerut fondatorului partidului să se retragă din politică. Tot joi seară, Nicolas Sarkozy, liderul formațiunii de centru-dreapta UMP, a spus că se simte "umilit" să asiste la "spectacolul televizat" a cărui protagonist este familia Le Pen.

Jean-Marne Le Pen a calificat drept "o nebunie" solicitările de a demisiona din funcția de președinte de onoare al FN, potrivit BBC.

Marine Le Pen a condamnat recent afirmațiile tatălui său, care a reiterat că infamele camere de gazare naziste sunt "detalii istorice".

"Jean Marie Le Pen pare să fi intrat într-o adevărată spirală între strategia pârjolirii pământului şi sinuciderea politică", declară preşedintele FN într-un comunicat publicat miercuri dimineaţă.

Șefa FN a adăugat că se va opune candidaturii lui Jean-Marine Le Pen în calitate de cap de listă la alegerile regionale din decembrie.

Într-un interviu acordat joi RTL, Jean-Marie Le Pen a avertizat că partidul este în pragul imploziei.

"Prestigiul de care încă mă bucur în Frontul Național ar provoca o tulburare considerabilă și o pierdere a influenței pentru Marine pe care ea probabil nu o estimează", a spus veteranul FN.

"Poate Marine Le Pen mă vrea mort, e posibil, dar să nu conteze pe cooperarea mea", a mai declarat el.

Alegeri locale Franța: UMP învinge Frontul Național. Socialiștii primesc o nouă lovitură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel