EXCLUSIV  ”Franța, în stare de RĂZBOI CIVIL”. Gușă: Polițiștii pot trage fără somație, pot face percheziții fără mandat

Cozmin Gușă a vorbit despre situația tensionată cu care se confruntă Franța în urma atacurilor din ultimele zile, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

"În Franța s-a decretat ieri starea de alertă maximă care se suprapune peste o lună de lockdown. Alertă maximă care are un nume de cod care înseamnă vigilență în fața terorismului, fără precedent în ultimii 50 de ani. Practic, în urma acestei stări instalate ieri în mod oficial de către Macron, polițiștii pot trage fără somație, pot face percheziții în orice casă fără mandat. Au de asemenea drept să și ucidă dacă au impresia că acest lucru este necesar, deci Franța este în stare de război civil. Să nu uităm că acolo mai puțin decât în SUA, circa 30 din populație deține arme de foc.

Nu e vorba despre arme de vânătoare, este vorba despre arme de foc. În condițiile în care am văzut imaginile arestării ucigașului care avea două cuțite în mână, nu mai este de glumit. Acolo s-au instituit falange de fundamentaliști înarmați. Am vorbit cu cineva din Franța în această dimineață, iar această organizare a fundamentaliștilor islamici înarmați este ca răspuns al stării de alertă maximă instituită de președinție.", a explicat Cosmin Gușă în interviurile DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel