Fondatorul unei secte sexuale, condamnat la 120 de ani de închisoare. "Eram un copil, mi-a furat tinerețea"

Keith Raniere, fondatorul sectei NXIVM, a fost condamnat la 120 de ani de închisoare. Detaliile din spatele dosarului sunt șocante.

Keith Raniere, fondatorul sectei NXIVM, în care femeile erau ținute în sclavie, înfometate și forțate să întrețină relații sexuale cu el, a fost condamnat la 120 de ani de închisoare, echivalentul închisorii pe viaţă, transmite Agerpres, citând AFP. 

Sentinţa a fost pronunţată după aproximativ cinci ore de audieri la tribunalul federal din Brooklyn, în timpul cărora 15 victime au depus mărturie împotriva bărbatului în vârstă de 60 de ani, între care o femeie identificată doar sub numele de "Camila", care a declarat că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu Keith Raniere de la vârsta de 15 ani.

"Eram un copil (...), mi-a furat tinereţea", a afirmat Camila, acum în vârstă de 30 de ani. "M-a manipulat pentru propria lui plăcere. Se aştepta să fiu disponibilă sexual tot timpul", a adăugat ea.

"Un monstru"


Celelalte victime l-au descris pe Keith Raniere ca fiind un "prădător", "un monstru", "un mincinos sadic şi patologic". Avea, potrivit lor, două feţe - pe de o parte, mentor şi seducător, pe de altă parte, manipulator. Judecătorii au stabilit astăzi pedeapsa, dar el fusese găsit vinovat în iunie. Această condamnare sfârşitul parcursului unui bărbat cu o putere de convingere ieşită din comun, venerat încă de zeci de persoane, în pofida dezvăluirilor despre el.

Keith Raniere a înfiinţat, în 1998, o organizaţie cu sediul în Albany, statul New York, numită NXIVM (pronunţată Nexium), care oferea cursuri de dezvoltare personală la preţuri exorbitante. Încă de la început, această figură carismatică a întreţinut sub influenţa sa un cerc de 15-20 de femei, cu care făcea sex după bunul plac.

Detalii șocante



Într-o scrisoare redactată înainte de pronunţarea sentinţei sale, Keith Raniere şi-a susţinut nevinovăţia şi a afirmat că este "mândru de munca vieţii sale". El a refuzat să-şi exprime regretul şi a susţinut că "nu a rănit pe nimeni în mod intenţionat".

El a susţinut, de asemenea, că toate relaţiile sexuale cu membrele cultului au fost consensuale. În 2015, Raniere a creat o a doua organizaţie piramidală paralelă, numită DOS, care era formată din "sclave" şi "stăpâni".

"Sclavele" au fost obligate să întreţină relaţii sexuale la discreţia "Marelui Maestru", un alt pseudonim al său. Unele au fost marcate cu iniţialele lui Keith Raniere cu ajutorul unui stilou cauterizant, care le ardea pielea. Alte cinci persoane inculpate alături de Keith Raniere au pledat vinovat şi au evitat procesul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel