Focaccia din dovlecei, fără ulei și fără cuptor. Un aperitiv delicios, cu 170 de calorii pentru o porție

Focaccia din dovlecei, fără ulei și fără cuptor. Un aperitiv delicios, cu 170 de calorii pentru o porție. Sursa - Pexels
Focaccia din dovlecei, fără ulei și fără cuptor. Un aperitiv delicios, cu 170 de calorii pentru o porție. Sursa - Pexels

Focaccia din dovlecei poate fi gătită într-o tigaie, fără pic de fără ulei! O porție are doar 170 de calorii.

Pentru focaccia din dovlecei nu vom folosi nicio picătură de ulei. Această rețetă este perfectă pentru a fi servită ca aperitiv.  

Pentru a găti această delicatesă culinară avem nevoie de următoarele ingrediente:

3 grame drojdie,

1 dovlecel,

120 grame făină,

50 grame de grame de cremă de brânză,

80 grame de apă,

sare și zahăr după gust.

Păstrați verdeața, în frigider, mai multe săptămâni: cu aceste trucuri va fi verde și proaspătă

Focaccia din dovlecei, fără ulei și fără cuptor. Preparare

Curățăm și dăm prin răzătoare dovlecelul, pe care îl punem într-o strecurătoare să se scurgă tot lichidul.  Îl stoarcem pentru a elimina tot excesul de apă și îl lăsăm deoparte într-un bol.

Într-un bol punem făina cernută. Adăugăm drojdia dizolvată, anterior, în apă călduță, sare și un pic de zahăr și începem să frământăm. Pe parcursul frământării adăugăm dovlecelul ras și crema de brânză. 

Cel mai rapid și sățios mic dejun: ai nevoie de trei lipii și patru ouă

Frământăm până obținem un aluat omogen și fără cocoloașe. După ce aluatul este gata, îl așezăm pe o foaie de hârtie de copt și  îl întindem dându-i o formă rotundă.  După care îl acoperim cu o altă foaie de hârtie.

Acoperim rezultatul obținut cu un prosop și îl lăsăm deoparte nu mai puțin de 15 minute. După 15 minute, punem pe aragaz o tigaie și o încingem.

Când tava este fierbinte, așezăm aluatul în tigaie cu tot cu hârtia de copt.  Acoperim tigaia și  coacem focaccia la foc mediu, circa 5 minute.

Ai niște morcovi în cămară? Pregătește această tartă delicioasă, gata în 15 minute

Apoi întoarcem focaccia și repetam aceleași operațiune. Când focaccia este gata, o transferăm pe o farfurie plată. Rămâne doar să servim, împreună cu toată familia, această creație simplă și sănătoasă.

Prăjitură fără unt, preparată din 2 dovlecei. O rețetă delicioasă, care este hitul sezonului

De multe ori, gătim prin inerție, repetând mereu aceleași feluri de mâncare și folosind  aceleași ingrediente. Așadar, este esențial să încerci să experimentezi cât mai mult și să fii deschis mereu pentru rețete noi. 

Pentru această rețetă vom avea nevoie de:

350 grame de făină;

3 ouă de mărime medie;

200 ml ulei de porumb;

250 grame zahăr;

un plic de praf de copt;

o linguriță de extract de vanilie,

2 dovlecei.

Rețeta pas cu pas

Mai întâi, spălăm bine cei 2 dovlecei și îndepărtăm capetele. După aceea, îi dăm prin răzătoarea cu găuri mari. Îi stoarcem pentru a elimina tot excesul de apă și îi lăsăm deoparte într-un bol.

În alt castron, puneți ouăle și zahărul și le bateți cu telul electric, până când amestecul devine ușor și pufos. Adăugați, apoi, făina și praful de copt, extractul de vanilie și uleiul de porumb. În acest caz, am putea folosi și uleiul din germeni de grâu, o grăsime vegetală cu proprietăți multiple.

Cum să fierbi fasolea foarte repede? Încearcă acest truc, dezvăluit de bucătarii cu experiență

După ce toate ingredientele s-au omogenizat, se adaugă la final dovlecelul ras. Amestecați din nou și turnați compoziția într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină.

Așadar, aceasta este prăjitura sezonului, care se face în scurt timp și din puține ingrediente. Acum trebuie doar să o  coacem într-un cuptor static preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ o oră.

Ananas, copt cu scorțișoară. Servește desertul și vezi ce se întâmplă în câteva ore 

Înainte de a servi această  prăjitură spectaculoasă din dovlecei,  cel mai bine este să o lași câteva minute să se răcească la temperatura camerei. Procedând astfel, în momentul degustării, vom putea distinge mai bine toate aromele. La final, puteți decora suprafața prăjiturii cu puțin zahăr pudră. Poftă bună!

Proprietățile dovleceilor

În ciuda faptului ca nu sunt în top cu procentele de vitamine și minerale pe care le conțin, toate soiurile de dovlecei sunt benefice sănătății. Compoziția echilibrată și numărul foarte mic de calorii îi fac ideali în dieta celor care au diabet sau suferă de obezitate. Sunt un aliat de baza al tubului digestiv, conținând fibre de foarte buna calitate, care stimulează tranzitul intestinal și previn multe din afecțiunile intestinale, în cazul unui consum moderat, dar frecvent.

Cantitatea mare de potasiu pe care  o conțin contribuie la susținerea funcției cardiace și la menținerea unui nivel normal al tensiunii arteriale și al funcției renale. Conținutul de luteină ajută la sănătatea ochilor.

Combinația de minerale îi recomandă în dieta celor care au probleme hepatice sau tiroidiene, având capacitatea de a îmbunătăți metabolismul celular la nivelul acestor organe. Dovlecelul are efecte antiinflamatorii naturale, ceea ce-l face util celor care suferă de astm și boli articulare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel