Festivalul de la Glastonbury, undă verde în septembrie. Zeci de mii de oameni, o zi de concerte

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Organizatorii festivalului de la Glastonbury, din Marea Britanie, au primit undă verde pentru o zi de concerte, în septembrie 2021. 40.000 de fani sunt aşteptaţi să îşi cumpere biletele.

Ziua de concerte se va numi Echinocţiu şi va înlocui festivalul care se desfăşura pe durata a cinci zile în luna iunie. Organizatorii au primit licenţă, după ce consiliul de licenţiere s-a sfătuit cu localnicii, dar şi cu autorităţile. 

"Evenimentul va trebuie să fie ferit de orice problemă legată de COVID-19, iar consiliul local din Mendip se va asigura că aşa se va întâmpla", a declarat Sam Phripp, preşedintele comisiei de licenţier,e conform The Guardian. 

Conform licenţei, vor putea participa la festival până la 50.000 de oameni, dar amplasarea de corturi, ca în alţi ani, va fi strict interzisă. Organizatorii de la Glastonbury nu au dat încă detalii despre preţul biletelor, despre trupele care vor participa, ci doar despre numele mai sus menţionat. 

În ianuarie, s-a anunţat anularea festivalului 

 

“În ciuda eforturilor noastre de a mişca pământul, a devenit clar că pur şi simplu nu vom reuşi să facem festivalul să aibă loc anul acesta. Ne pare rău să vă dezamăgim pe toţi.”, au transmis organizatorii pe siteul oficial.

În 2020, pentru a celebra cei 50 de ani de la prima ediţie a evenimentului muzical îşi confirmaseră prezenţa artişti ca Taylor Swift, Paul McCartney şi Kendric Lamar, alături de Pet Shop Boys, pe Dua Lipa şi Noel Gallagher. Ulterior, aceste nume s-au retras, din cauza condiţiilor impuse de pandemie. 

Festivalul de la Glastonbury atrage, în mod normal, 170.000 de turişti pe an în zonă. 

Şi românii au un festival. Neversea se ţine 

 

Festivalul Neversea va fi reprogramat pentru o nouă dată din acest an. Organizatorii spun că nu își doresc o variantă de compromis a festivalului și au nevoie de garanția autorităților că normele vor fi schimbate măcar începând cu 1 august.

Cea de-a patra ediție Neversea urma să se desfășoare în perioada 8-11 iulie, dar, la mai puțin de două luni distanță, setul de norme publicat nu oferă niciun fel de predictibilitate și claritate privind reluarea activităților culturale, spun organizatorii.

În aceste condiții, organizatorii vor reprograma ediția din iulie pentru o nouă dată, în acest an, sperând astfel că festivalul se va putea desfășura în acest an, după o pauză de mai bine de 12 luni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel