EXCLUSIV  Reacția lui Victor Ciutacu după ce Rareș Bogdan a fost sunat de Klaus Iohannis

Realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV, Rareș Bogdan, a susținut că a fost sunat de către președintele României, Klaus Iohannis, pentru a-l numi în Consiliul de Administrație al TVR și apoi președinte-director al TVR, dar l-a refuzat. Declarația vine în contextul crizei din Televiziunea Română, care nu reușește să-și aleagă un președinte. Realizatorul emisiunii concurente de la România TV- Ediția de seară, Victor Ciutacu, a vorbit pentru dcnews.ro, despre afirmația lui Rareș Bogdan. 

"Prima reacție este una de invidie pentru că am înțeles că dl președinte Iohannis l-a sunat pe dl Rareș Bogdan în timpul pauzei de publicitate, deci dl președinte este urmăritor fidel al dl Bogdan dacă știe când are și pauzele de publicitate, ca să nu-l deranjeze în timpul emisiei. E un soi de invidie cologială. E onorant să știe președintele României când ai tu pauză de publicitate. Faptul că dl Iohannis și l-ar fi dorit pe dl Rareș Bogdan la președinția Televiziunii Publice e chestie de gust. Dl Iohannis are dreptul să nominalizeze un om în Consiliul de Administrație și probabil alegerea inițială a domniei sale era în persoana dl Rareș Bogdan. E chestie și de afinitate, pentru dl Iohannis s-a simțit în elementul său în studioul dl Rareș Bogdan în timpul campaniei electorale. Primul interviu i l-a acordat tot lui Rareș după ce a ieșit președintele României și acum spre domnia sa- n.r. spre Rareș Bogdan- urma să se ducă încrederea președintelui României", a spus jurnalistul Victor Ciutacu, pentru dcnews.ro.

Întrebare-cheie pentru Klaus Iohannis

Realizatorul de televiziune Victor Ciutacu ridică și o problemă în acest caz și-l întreabă pe președintele României de când și ce calitate face numiri la șefia instituțiilor publice: "Faptul că dl Iohannis i-a propus să devină și președintele Televiziunii Publice, asta deja îl pune într-o cu totul altă lumină. Parcă era președinte nejucător și nepolitic. Nu am văzut nicio dezmințire de la Palatul Cotroceni că dl Rareș Bogdan ar bate câmpii, motiv pentru care-l cred în continuare. Dacă dl Rareș Bogdan spune că dl Iohannis i-a oferit președinția Televiziunii Publice și dl Iohannis nu dezminte, înseamnă că așa stau lucrurile și atunci dl Iohannis trebuie să răspundă dacă binevoiește s-o facă unei întrebări legitime de interes public: de când face domnia sa numiri și-n ce calitate la șefia instituțiilor publice din România?".

Ironie la Rareș Bogdan

Jurnalistul adaugă: "Altfel, văd că situația rămâne sub control, Rareș Bogdan rămâne la Realitatea, am înțeles că rămâne ca să ne facă Andreei Crețulescu și mie concurență, așa cum a declarat într-o intervenție la România Tv, ceea ce mă face și mai onorat că un om pe care președintele României l-a dorit la conducerea Televiziunii Publice nu s-a dus doar ca să încerce să mă bată pe mine la audiență. Sigur, mai are de lucrat, dar până la urmă este onorabil și flatant pentru mine, dacă am ajuns un obiectiv pentru un om de o asemenea anvergură personală care putea să conducă TVR-ul. Mă simt mai mult decât onorat și flatat de atenția care mi se acordă. Nu știu dacă nu cumva văduvesc Televiziunea Română de un profesionist competent, puternic", a spus Victor Ciutacu, pentru dcnews.ro. 

"Rareș Bogdan oricum are gura mare"

Întrebat de ce crede că a dezvăluit Rareș Bogdan că a fost sunat de președintele Klaus Iohannis, jurnalistul de la România TV a spus că "Rareș oricum are gura mare. Dacă a făcut-o cu sau fără acceptul celeilalte părți, probabil că trebuie să răspundă dl Bogdan sau dl Iohannis. Nu știu care au fost coordonatele discuției dintre ei, dacă i-a zis Rareș Bogdan dacă are voie să spună sau nu, nu știu cum s-au înțeles. Rareș Bogdan mai avea discuții cu dl președinte, după cum spunea dl Vanghelie, și cu privire la schimbarea majorității parlamentare, când era dl Ponta premier". 

Victor Ciutacu este de părere că funcția de la conducerea Televiziunii Publice este "un loc unde te duci dacă vrei să te sinucizi, nu este un loc pe care, cel puțin la ora asta, să-l râvnești", având în vedere situația financiară a TVR.

De ce nu a fost sunat și Victor Ciutacu de Klaus Iohannis

Întrebat dacă a fost sunat și el de președinte, Victor Ciutacu a infirmat, adăugând: "Eu probabil că nu sunt la fel de la modă sau poate că nu am eu relații suficient de apropiate cu actuala conducere a țării. Mi s-a mai întâmplat să mă mai sune lumea cu diverse alte prilejuri, dar nu cu un astfel de prilej". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel