Ex-fumătorii sunt de neoprit - campanie paneuropeană pe trei ani a CE, împotriva fumatului

renuntarea-la-fumat
renuntarea-la-fumat

Comisia Europeană a lansat, joi, o campanie paneuropeană împotriva fumatului, cauza individuală cea mai importantă a îmbolnăvirilor evitabile în Uniunea Europeană, responsabilă de decesul a peste 650 000 de peroane anual în UE.

Campania cu sloganul „Ex-fumătorii sunt de neoprit”,  lansată de către comisarul european pentru sănătate și consumatori, John Dalli, va dura 3 ani, va fi centrată pe efectele pozitive ale abandonării fumatului şi va utiliza o combinaţie coordonată de publicitate, medii de socializare în masă, evenimente şi instrumente practice pentru a o face cunoscută fumătorilor şi a-i ajuta să abandoneze fumatul.

„Ex-fumătorii sunt de neoprit”

Campania vizează fumătorii cu vârste între 25 și 34 de ani, reprezentând aproape 28 de milioane de persoane din UE. Urmărește să evidențieze beneficiile pe care le pot obține fumătorii prin abandonarea fumatului și utilizează ex-fumătorii și succesele lor în abandonarea fumatului drept model pentru a-i inspira pe cei care doresc să abandoneze fumatul. De asemenea, campania oferă fumătorilor un ajutor practic în efortul lor de a abandona fumatul prin intermediul platformei inovatoare „iCoach”.

Primul an al campaniei vizează dezvoltarea și însușirea conceptului. Anii următori vor fi dedicați răsplătirii ex-fumătorilor: beneficii fizice, personale și chiar financiare de care cineva se poate bucura când devine ex-fumător. O atenție specială va fi acordată unor grupuri specifice, cum ar fi femeile și persoanele cu statut socio-economic precar. Aceasta va asigura că mesajul „Ex-fumătorii sunt de neoprit” va fi adaptat în funcție de audiențele naționale și grupurile demografice și va ajunge în toate colțurile UE.

„Tinerii încep să fumeze deoarece sunt induși să creadă că este şic, continuă să fumeze deoarece tutunul generează dependență, iar peste 650 000 de persoane decedează anual în UE din cauza fumatului, deoarece tutunul este foarte toxic. Autoritățile publice au partea lor de responsabilitate în a ajuta cetățenii să scape de dependență și să reducă astfel decesele și îmbolnăvirile evitabile. Acesta este obiectivul campaniei Ex-fumătorii sunt de neoprit. Sunt încrezător că această campanie va ajuta fumătorii să înțeleagă că au multe de câștigat prin abandonarea fumatului“, a declarat comisarul Dalli.

Ce este „iCoach”

Campania „Ex-fumătorii sunt de neoprit” are ca element component un instrument eficace menit să ajute fumătorii să abandoneze fumatul. „iCoach” este o platformă digitală de instruire în privința unor probleme de sănătate, cu acces gratuit, disponibilă în toate limbile oficiale ale UE. Spre deosebire de alte instrumente digitale dedicate problemelor de sănătate, „iCoach” vizează și persoanele care nu doresc să abandoneze fumatul, precum și pe cele care au un risc mare de reluare a obiceiului de a fuma.

O treime din europeni fumează în mod regulat

În pofida progreselor anterioare, o treime din europeni continuă să fumeze în mod regulat, înregistrându-se în continuare multe decese din cauza îmbolnăvirilor cauzate de fumat. Acestea nu reprezintă doar o tragedie umană, ci și o preocupare socio-economică și de sănătate majoră, deoarece împovărează în plus sistemele de sănătate publică și privează Europa de forța de muncă necesară pentru a impulsiona competitivitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel