Evacuare Spital Foișor. Vasile Barbu, președintele ANPP: Nu am apucat să pronunţ nici măcar o literă în faţa lui Voiculescu

Sursa foto: Facebook Vlad Voiculescu
Sursa foto: Facebook Vlad Voiculescu

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților (ANPP), a vorbit despra haosul care a avut loc aseara la Spitalul Foișor, după ce pacienții au fost evacuați în miez de noapte, pentru a-l transforma în spital COVID.

"Sunt  revoltat! Aşa ceva mi se pare... Eu, până acum, pe acest Voiculescu l-am crezut că vrea să facă reforme, dar se pare că se împiedică în propriile vorbe şi afirmaţii. Nu mai poţi avea încredere într-un asemenea om. Să laşi un sistem de sănătate în plină criză, într-o pandemie, să îl laşi pe mâna unui individ care mi-am dat seama că nu are nici echipă cu care să lucreze... Mulţi dintre consilieri sunt oameni care au fost de bună-credinţă, dar sunt oameni din diverse domenii, nu au lucrat în sistemul de sănătate. Sunt cunoștințe, prieteni de-ai dumnealui sau sunt şi oameni care mai cunosc sistemul de sănătate, dar pe fragmente.

Nu are echipă coagulată, la ora actuală, la minister. Este totul improvizat. Personalul vechi din minister este dat deoparte, deşi cunoșteau foarte multe din sistem, puteau fi utilizaţi. Nu am apucat să pronunţ nici măcar o literă în faţa acestui domn, fie direct, fie prin mijloacele tehnice de comunicare. Este revoltător să spui că este justificat ceea ce s-a întâmplat azi-noapte", a spus Vasile Barbu, la Antena 3.

"Personalul se simte ameninţat"

"Dumneavoastră ştiţi ce înseamnă să transformi un spital în spital COVID? Nu există niciun plan de circuite ale personalului medical. Personalul se simte ameninţat deoarece cunoaște foarte bine circuitele interne ale spitalului. Nu au vestiare, nu au duşuri, nu au cum să facă nici măcar filtru de intrare/ieşire", a mai spus Vasile Barbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel