Eurodeputatul Boștinaru (PSD), semnal de alarmă: An dramatic. Sunt îngrijorat

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru a transmis într-o analiză un mesaj de la Strasbourg în ceea ce privește situația din Turcia. Acesta este îngrijorat de evenimentele din ultimul an și trage un semnal de alarmă.

Plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, a dezbătut miercuri după-amiază, cel mai recent raport privind situația din Turcia, raport redactat de către eurodeputata social-democrată, de origine olandeză, Kati Piri.

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru, vicepreşedintele Grupului S&D pentru politică externă, a reiterat îngrijorările privind deteriorarea standardelor democratice și respectarea libertăților fundamentale, subliniind însă nevoia unei abordări pragmatice în relația Uniunea Europeană – Turcia.

„A fost un an foarte dificil și dramatic pentru Turcia. Lovitura de stat eșuată, războiul sirian care a intrat în al șaselea an, cele trei milioane de refugiați și conflictul din sud-est care continuă. Turcia s-a confruntat cu o serie de atacuri teroriste deosebit de grave și înțeleg că și contextul privind securitatea s-a schimbat atât în Turcia, cât și în vecinătatea Uniunii Europene. Prin urmare, suntem îngrijorați de starea democrației din Turcia și sunt foarte îngrijorat în legătură cu libertățile fundamentale și modul în care organismele media sunt atacate de stat. Arestări în masă ale jurnaliștilor, ale reprezentanților mediului academic, judecători... Cu toții sunt în pericol din cauza politicii lui Erdogan. Raportul nostru subliniază toate aceste lucruri.

Cu toate acestea, angajamentul nostru față de poporul turc rămâne! Societatea civilă din Turcia așteaptă un angajament mai puternic din partea noastră și un sprijin nu numai pentru supraviețuirea lor, uneori chiar fizică, dar și pentru protejarea rămășițelor democrației din Turcia.

Astăzi îi salut pe toți cei care își continuă marșul pentru justiție și democrație, din Ankara spre Istanbul. Nu trebuie să abandonăm Turcia ci trebuie să fim critici atunci când este necesar, dar să avem o abordare de dialog pragmatic și constructiv.

Este un moment în care trebuie să subliniem că Turcia și Uniunea Europeană au interese strategice reciproce și trebuie să-și continue cooperarea în domenii foarte importante: migrația, lupta împotriva terorismului, războiul din Siria și terorismul din Orientul Mijlociu. Turcia poate juca un rol important în toate aceste domenii și astăzi trebuie să punem capăt retoricii care cere stoparea relațiilor cu Turcia", a transmis Victor Boștinaru într-un comunicat de presă pentru DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel