Erdogan, nou val de EPURĂRI: Arestări în masă

Autoritățile turce au reținut miercuri 60 de militari și au emis mandate de arestare pentru alte 128 de persoane în cadrul unor operațiuni care vizează rețeaua clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de guvernul turc de implicare în tentativa de lovitură de stat de anul trecut, au anunțat media locale, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Aproape 50.000 de persoane au fost arestate de la puciul eșuat din iulie 2016 și aproape 150.000 au fost concediate sau suspendate din funcție, între care militari, polițiști, profesori și funcționari publici, suspectați de legături cu mișcarea predicatorului Fethullah Gulen, care trăiește în SUA.

Militarii au fost reținuți în urma unor raiduri care au avut loc în provincia turcă Konya (centru) și în alte 32 de provincii, menționează ziarul Hurriyet.

Potrivit Anadolu, mandate de arestare au fost emise pentru 128 de persoane suspectate de legături cu editura Kaynak Holding, bănuită de legături cu mișcarea lui Gulen înainte ca autoritățile să o închidă.

Dintre cele 128 de persoane căutate, Anadolu a anunțat că 39 au fost reținute până în prezent în cadrul unei operațiuni desfășurate la Istanbul și în alte șapte provincii turce, mai relatează Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel