Urmărește emisiunea live


Emoții pentru Taiwan. Cele mai moderne nave ale Beijingului au navigat spre Marea Chinei de Sud

Un grup de portavioane condus de cel mai nou transportator chinez, Shandong, au navigat prin strâmtoarea Taiwan.

Un grup de portavioane condus de cel mai nou transportator chinez, Shandong, au navigat prin strâmtoarea Taiwan în drum spre exerciții militare în Marea Chinei de Sud, a declarat marina Chinei, după ce Taiwanul și-a mobilizat forțele pentru a monitoriza convoiul. Shandong a navigat prin strâmtoarea Taiwan la o zi după ce o navă de război americană a trecut prin același loc.

Marina chineză a declarat că Shandong și navele sale însoțitoare au călătorit „lin” prin strâmtoare Taiwan, duminică, îndreptându-se spre Marea Chinei de Sud, unde China a făcut revendicări teritoriale extinse în apele disputate. Exercițiile fac parte din „aranjamentele normale făcute în conformitate cu planurile anuale”, au mai spus reprezentanții ministerului. „În viitor, vom continua să organizăm operațiuni similare pe baza nevoilor de instruire”, au mai precizat aceștia.

Shandong este cel de-al doilea transportator din China și a fost comandat cu un an în urmă. De atunci, a îndeplinit cu succes sarcini precum decolarea și aterizarea aeronavelor pe bază de transportator și utilizarea armelor sale, a spus marina chineză. „Capacitatea de luptă a sistemului de formare a fost îmbunătățită continuu în cadrul antrenamentului experimental”, a adăugat aceasta, referindu-se la grupul de nave de război care însoțesc Shandong.

China lucrează pentru perfecționarea operațiunilor sale de transport, dar are puțină experiență în comparație cu Statele Unite, care au operat grupuri integrate de luptă ale transportatorilor cu mai multe nave de zeci de ani, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel