Emil Boc vrea ordine în cimitire, printre răposați. Vezi regulile

cimitir
cimitir

După o guvernare dezastuoasă, fostul premier, Emil Boc,  actual primar al Clujului vrea să facă ordine prin cimitire. Obișnuit cu tăierile din timpul guvernării, acesta încearcă să reducă înălțimea monumentelor funerare, a florilor plantate pe morminte și  să interzică  accesul femeilor cu fuste scurte.

 Emil Boc are aspirații mari cu cimitirele urbei. Printr-un regulament de organizare al acestora, care se află în dezbatere publică, edilul  vrea să treacă așezămintele răposaților la un program de  tip gazon.

 Printre prevederile noului regulament, se numără obligativitatea unei ţinute decente inclusiv din partea vizitatorilor, adică fără fuste scurte printre locurile de veci ale răposaților. De asemenea, adâncimea gropilor săpate în cimitire nu trebuie să fie mai mare de 2,5 metri.

Pasibili de amendă vor fi şi cei care vor planta pe morminte flori de talie mare. Singurele acceptate prin noul regulament sunt florile de dimensiuni mici. De asemenea, vor fi amendaţi şi cei care ascultă radioul sau vizionează un DVD în cimitir la volum ridicat. Cei care încalcă noile prevederi riscă amenzi de până la 1.600 de lei.

„Cred că e bine că într-un oraș care aspiră să aibă statutul de capitala culturală europeană să aibă un regulament inclusiv cu privire la cimitire. E un regulament care se referă la toate cimitirele din oraș, am dat termen o lună tuturor formațiunilor politice saă formuleze amendamente, după care să discutăm în forma finală regulamentul în ședința de consiliu. Eu cred că puțină decență nu strica și trebuie avut în vedere și acest element”, a explicat primarul clujului, Emil Boc, potrivit B1.ro.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel