Elev pedepsit. Avocatul Poporului, sesizare din oficiu

Victor Ciorbea
Victor Ciorbea

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la situaţia unui elev al Şcolii "Dionisie Romano" din Buzău. Acesta a fost pedepsit să stea pe hol în timpul cursurilor, a anunţat joi, a transmis, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Matei Vîrtosu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în zilele de 18 şi 19 mai 2017, mass-media a prezentat mai multe ştiri conform cărora un elev de clasa a-V-a al Şcolii "Dionisie Romano" din Buzău a fost pedepsit prin excluderea de la orele de curs timp de o săptămână şi pus să stea pe un hol. 

Conform comunicatului, din reportajele difuzate reiese că elevul era mai "neastâmpărat", după cum afirma mama acestuia, şi a primit sancţiunea de a fi exclus de la ore în urma unei "încăierări" cu alţi doi colegi. 

"Conducerea unităţii de învăţământ a apreciat măsura ca fiind legală şi a susţinut că izolarea ar fi fost singura metodă de natură să-l liniştească pe elev, dar conform relatărilor din presă, directoarea şcolii a declarat că nu a solicitat intervenţia psihologului şcolii, întrucât a considerat că 'nu e neapărată nevoie', iar mama elevului a susţinut că a fost pusă să semneze un document prin care să îşi exprime consimţământul cu privire la excluderea de la ore a fiului său, sub ameninţarea că acestuia i se va scădea media la purtare la nota 4 şi că va fi exmatriculat", a mai precizat sursa citată. 

Purtătorul de cuvânt al Avocatului poporului susţine că "sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 32 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la învăţătură şi protecţia copiilor şi a tinerilor, psihologii consultaţi de mass-media avertizând că astfel de măsuri luate împotriva şcolarului pot avea efecte pe termen lung şi pot duce chiar la abandon şcolar".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel