Elena Udrea: Chiriile locuinţelor ANL ar putea fi majorate

blocuri anl
blocuri anl

Chiriile locuinţelor ANL ar putea fi majorate deoarece preţul scăzut al acestora nu favorizează cumpărarea lor de către chiriaşi, consideră ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

„Chiriile locuinţelor ANL ar putea fi corectate deoarece acestea nu sunt locuinţe sociale. Cât timp practicăm chirii atât de mici - sunt cazuri în care chiria este de 500.000 de lei vechi - nu există nici un interes ca locuinţele să fie cumpărate de către chiriaşi. Din acest motiv nu reuşim să atragem fonduri din vânzarea lor“, a spus Elena Udrea, la Romanian Construct Forum 2010.

Tinerii chiriaşi au posibilitatea, la ora actuală, să cumpere locuinţele ANL în condiţii avantajoase, banii rezultaţi din vânzare urmând a fi folosiţi pentru construcţia de noi locuinţe.

Guvernul României a aprobat, în luna august, schimbarea regimului juridic al unui număr de 1.946 locuinţe pentru tineri din 15 judeţe, construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, acestea fiind trecute din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului, în scopul vânzării către actualii chiriaşi.

Stabilirea valorilor de vânzare ale locuinţelor se realizează potrivit prevederilor Normele metodologice din Legea privind înfiinţarea ANL, iar consiliile locale din raza administrativ teritorială în care sunt amplasate locuinţele stabilesc valorile de vânzare şi efectuează operaţiunile de publicitate imobiliară. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel