Egipt a bombardat poziții ISIS din Libia, după uciderea celor 21 de egipteni

Foto: AFP
Foto: AFP

Forțele aeriene ale Egiptului au bombardat poziții ale Statului Islamic  din Libia după excutarea a 21 de creștini egipteni de către jihadiști, a anunțat televiziunea de stat din Cairo.

Este prima oară când Egiptul recunoaște public că operează militar pe teritoriu libian. Cairo a fost acuzat de atari fapte în 2014, pe care le-a respins. În schimb, Egiptul a pus la dispoziție Emiratelor Arabe Unite baze militare folosite pentru atacarea ISIS.

Statul Islamic a difuzat sâmbătă pe internet un clip video care arată executarea a 21 de creștini egipteni răpiți în Libia.

Președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, a declarat că țara sa "își rezervă dreptul să răspundă oricum dorește" după masacrul din Libia.

Casa Albă a calificat crimele drept deploarabile și lașe.

Potrivit imaginilor publicate de ISIS, bărbaţi îmbrăcaţi în combinezoane de culoare portocalie, similare celor purtate de ostaticii executaţi recent în Siria de către SI, sunt aliniaţi pe o plajă cu mâinile legate la spate, după care sunt decapitaţi.

Aripa libiană a Statului Islamic a anunțat la 12 ianuarie că deține ostatici 21 de egipteni confesiune creștină. Cei 21 de egipteni, care erau muncitori imigranţi, au fost răpiţi în oraşul Sirt, în nordul Libiei, aflat sub controlul grupărilor islamiste.

21 de creștini decapitați. STATUL ISLAMIC-înregistrare video șocantă

 
 

Știre în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel