Șeful FBI nu cere scuze: Nu am spus că Polonia este responsabilă pentru Holocaust

[] []

22 apr 2015 / 19:37
Salveaza PDF Comentarii

Directorul FBI, James Comey, nu a prezentat scuze după ce a sugerat că Polonia a fost unul dintre complicii Germaniei la Holocaust, dar a spus că regretă afirmația.

"Nu am spus că Polonia este responsabilă pentru Holocaust. Într-un fel, îmi doresc foarte mult să nu fi menționat nicio țară pentru că a deturnat atenția unora de la ideea mea. Îmi teamă că în unele țări s-a pierdut esența. Nu este nicio îndoială că polonezii au rezistat eroic în fața naziștilor și că alți oameni au protejat eroic evreii, dar, totodată, nu există nicio îndoială că în fiecare țară ocupată de naziști au existat persoane care au colaborat cu naziștii, a declarat miercuri Comey, conform ABC News.

Polonia și Ungaria au condamnat remarcile șefului FBI, care a sugerat că cele două state din centrul Europei au fost complicii Germaniei la Holocaust.

Ministrul de Externe de la Varșovia a solicitat scuze Washingtonului pentru afirmațiile lui Comey.

Comey a scris că "în minţile lor, criminalii şi complicii Germaniei, şi Polonia, şi Ungaria şi din multe, multe alte locuri, ei nu au făcut ceva rău". "Ei erau convinşi că era ceea ce era bine să facă, că era lucrul pe care trebuiau să-l facă", adaugă el.

Germania nazistă a ucis 6 milioane de polonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, jumătate dintre ei evrei. 

Ungaria și Polonia dau de pământ cu șeful FBI, după o gafă grosolană legată de Holocaust

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26