EXCLUSIV  E.S. Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, dezvăluiri privind situația de pe front și negocierile. Războiul cu Hamas are un singur end game

Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România
Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România

Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, în contextul războiului din Gaza ca urmare a atrocităților comise de Hamas, a acordat un interviu în exclusivitate DC Media Group.

Pe 7 octombrie au murit peste 1.200 de israelieni, peste 900 de civili, femei, copii, bătrâni, masacrați, împușcați fără milă, unii decapitați, de comandouri Hamas, după ce peste 3.000 de teroriști înarmați până în dinți s-au infiltrat în teritoriile israeliene, într-o acțiune fără precedent. 

7 octombrie a fost fără precedent după Holocaust.

În pofida numeroaselor temeri și amenințări privind regionalizarea războiului, descurajarea Israelului, a SUA și a aliaților a funcționat, niciun actor statal sau non-statal nu a intervenit după 7 octombrie și intrarea Israelului în Gaza, prin deschiderea unui alt front.

Excelența Sa, Reuven Azar, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România, a acordat, în exclusivitate, un interviu DC Media Group despre războiul dintre Israel și Hamas. Interviul va fi difuzat vineri, 16 februarie, începând cu ora 12:00, atât pe platformele DC News, cât și pe DefenseRomania.

Interviu acordat de Ambasadorul Israelului în România, în contextul războiului atroce declanșat de Hamas după masacrul fără precedent în teritoriile israeliene

În cadrul interviului, ambasadorul Israelului va prezenta situația din Fâșia Gaza, unde IDF se pregătește să intre în Rafah, cel mai sudic oraș al fâșiei, unde sunt comasați peste 1 milion de palestinieni. 

Câte batalioane ale Hamas a distrus IDF și câte mai sunt active, vor fi dezvăluite de șeful misiunii diplomatice a Israelului în România care reiterează faptul că Israelul nu se va abate niciun centimetru de la distrugerea grupului terorist Hamas, după atrocitățile din 7 octombrie. 

Soarta ostaticilor, dar și posibila regionalizare a conflictului, odată cu escaladarea în nord unde activează Hezbollah, dar și în sud unde rebelii Houthi sunt tot mai activi, vor fi dezbătute în interviu. 

De asemenea sprijinul comunității internaționale, dar și controversatul subiect privind deturnarea de către Hamas a fondurilor internaționale dedicate creșterii nivelului de trai al palestinienilor, va fi un subiect abordat. 

Un alt subiect care creează mari controverse, anume „soluția celor două state”, nu va fi evitat. Pericolul reprezentat de Iran în Orientul Mijlociu, precum și relația Israelul cu statele arabe, inclusiv Arabia Saudită, în contextul războiului declanșat de Hamas, vor fi analizate.

Nu în ultimul rând, desigur, Excelența Sa va discuta și despre relațiile bilaterale dintre Israel și România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel