După 24 de ani de căutări, un chinez și-a găsit fiul răpit din fața casei

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un chinez celebru care a căutat aproape un sfert de secol copilul dispărut a reușit să-l găsească.

Un bărbat chinez s-a revăzut cu fiul său după 24 de ani de căutare în care a parcurs peste 500.000 de kilometri prin țară, pe moped, pentru a-l găsi.

Conform BBC, fiul lui Guo Gangtang a fost răpit de traficanții de carne vie când avea doar doi ani, în fața casei sale din provincia chineză Shandong. Dispariția copilului a inspirat un film din 2015 care l-a avut în rolul principal pe starul Andy Lau din Hong Kong. Acest tip de răpiri ale minorilor sunt o mare problemă în China, iar mii de copii dispar în fiecare an.

Cum a fost răpit copilul de 2 ani?

Potrivit Ministerului Securității Publice din China, poliția a reușit să determine identitatea copilului cu ajutorul testării ADN. Doi suspecți au fost ulterior găsiți și arestați de autorități. Aceștia erau iubiți la acel moment, plănuind la acea vreme să fure un copil și să-l vândă pentru bani.

După ce l-a văzut pe băiețel că se juca singur în fața casei, femeia identificată după prenumele Tang l-a luat și l-a dus în stația de autobuz. Acolo o aștepta partenerul său, Hu. Cei doi au luat un autocar navetă până în provincia Henan și l-au vândut acolo, unde a fost găsit și acum.

Guo, fericit că și-a regăsit băiatul

„Acum că băiatul a fost localizat, toate lucrurile pot fi fericite de-acum încolo”, a spus Guo pentru reporterii chinezi. După ce fiul său a fost răpit în 1997, acesta a mers în 20 de provincii ale Chinei, pe moped, căutând indicii. În tot acest timp, acesta a suferit fracturi în accidente rutiere și a fost tâlhărit de hoți la drumul mare. Zece vehicule a schimbat acesta în cei 24 de ani.

Tatăl și-a cheltuit toate economiile pentru a-l găsi pe fiul său, iar acesta a devenit și un membru important al organizațiilor pentru găsirea celor dispăruți din China, ajutând cel puțin șapte cupluri să-și regăsească urmașii răpiți.

Rețelele de socializare din China au explodat după aflarea veștii. „Mulți părinți ar fi renunțat acum multă vreme. Este un om minunat și sunt tare bucuros pentru el”, a scris cineva pe platforma Weibo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel