Duminica vindecării orbului. ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, a luat masa cu nevăzătorii

Facebook Arhiepiscopia Dunării de Jos
Facebook Arhiepiscopia Dunării de Jos

ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, a luat masa cu mai mulţi nevăzători, cărora le-a dat şi cadouri, după ce a oficiat o slujbă în Duminica vindecării orbului din naştere. 

În Duminica vindecării orbului din naştere, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

După slujbă arhiepiscopul și nevăzătorii au participat la o agapă în curtea Arhiepiscopiei.

„Evenimentul duhovnicesc din Catedrala Arhiepiscopală, concretizat în comuniune liturgică şi rugăciune, a continuat în parcul Reşedinţei Arhiepiscopale cu o acţiune filantropică pentru persoanelor cu deficienţe de vedere din cadrul Asociaţiei Nevăzătorilor din Galaţi. Ierarhul Dunării de Jos s-a aflat în mijlocul a 15 persoane cu deficienţe de vedere şi a însoţitorilor acestora, bucurându-se împreună cu aceşti semeni ai noştri la o agapă tradiţională cu ouă roşii, cozonac şi alte produse culinare specifice perioadei în care ne aflăm. La final, Părintele Arhiepiscop le-a dăruit oaspeţilor pachete cu alimente de primă necesitate şi produse de igienă în valoare de 1.500 lei”, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Filiala Galaţi a Asociaţiei Nevăzătorilor din România are peste 700 de membri, iar în România numărul lor depăşeste 40.000, scrie Mediafax.

De unde a plecat Duminica vindecării orbului din naştere

Duminica Orbului, Duminica a cincea după Paști, încă poartă un ecou al marelui praznic al Învierii. Orbul din naștere a primit de la Mântuitorul Iisus Hristos nu numai lumina ochilor trupești, fapt care, fără îndoială, i-a adus o negrăita bucurie. El a fost luminat și sufletește; mintea, inima și voință lui dovedind o vedere mai înalta decât cea fizică, în ființă lui vadindu-se, cu anticipare, darurile luminii Învierii. Dovadă o avem în felul înțelept în care le-a vorbit celor care-l ispiteau, fariseii interogandu-l mai abitir că, peste veacuri, milițienii pe opozanți, la anchetele din țările comuniste. A două explicație a legăturii cu praznicul Învierii decurge din faptul că izvorul Siloamului, la care după ce s-a spălat, după porunca Mântuitorului, orbul și-a căpătat vederea, prevestește botezul creștin. Noi cunoaștem, din istoria Bisericii, că în primele secole ale creștinismului, la Paști, erau botezați catehumenii. La botez erau îmbrăcați în haine albe, pe care le purtau toată săptămâna luminată, ca simbol al curăției lor, dar și al luminării dobândite, scrie creştinortodox.ro .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel