„Ducesa de Sussex la telefon!”. Meghan Markle a sunat senatorii republicani

Instagram - Sussex Royal
Instagram - Sussex Royal

Meghan Markle a sunat mai multi senatori republicani pentru a pleda în favoarea concediului de familie plătit.

Meghan Markle nu a primit un titlu regal în America, dar asta nu a împiedicat-o pe ducesa de Sussex să intervină asupra unei dezbateri politice în curs din SUA, relatează BBC. Saptămâna aceasta, Meghan i-a sunat pe senatorii republicani pentru a pleda pentru concediul de familie plătit, beneficiu ce reprezintă acum un blocaj într-un proiect de lege major. 

Senatorul republican Susan Collins din Maine nu se aștepta la apel, a declarat vineri purtătorul ei de cuvânt pentru BBC. Shelley Moore Capito din Virginia de Vest a fost sunată și ea, potrivit Politico. Collins poate să nu fi apreciat intervenția regală.

„Spre surprinderea mea, m-a sunat pe linia mea privată și s-a prezentat drept Ducesa de Sussex, ceea ce este oarecum ironic”, a declarat senatorul Collins pentru Politico. "M-am bucurat să vorbesc cu ea. Dar sunt mai interesată de ceea ce îmi spun oamenii din Maine despre asta".

„Sunt Meghan, ducesa de Sussex”

Senatorul Capito a declarat pentru Politico că a primit apelul în timp ce se afla în mașină. Văzând un număr blocat, Capito a crezut că este senatorul democrat Joe Manchin, un coleg din Virginia de Vest.

„Sunt în mașina mea, conduc. Apare un apelant blocat. Sincer... Am crezut că este senatorul Manchin. Apelurile lui vin blocate. A început „Senatoare Capito?” Am spus da.' Ea a spus: „Sunt Meghan, ducesa de Sussex”, a povestit doamna Capito.

Meghan a primit numerele de telefon ale senatorilor de la un coleg democrat, senatorul de la New York Kirsten Gillibrand. Gillibrand a fost o susținătoare vocală a adăugării concediului de familie plătit la un proiect de lege uriaș de cheltuieli, aflat acum pentru dezbatere în Congres.

Reprezentanții senatorului Gillibrand, senatorului Capito și cei ai ducesei nu au răspuns unei solicitări imediate de opinie din partea BBC.

SUA nu plătește concediul maternal

SUA este singura națiune bogată care nu are un program național de concediu parental plătit. Aproximativ 21% dintre persoanele active pe piața muncii din SUA au acces la concediu de familie plătit prin intermediul angajatorilor lor.

Este o cauză aparent apropiată de inima ducesei. Luna trecută, mama a doi copii a trimis o scrisoare către Congres pe site-ul web PaidLeaveforAll.org prin care milita pentru concediu de familie plătit în SUA.

„Îți scriu în acest moment profund important – ca mamă – pentru a susține concediul plătit”, a spus ea. „Mama sau părintele care lucrează se află între nevoia de a fi prezent sau de a fi plătit. Sacrificiul fiecaruia vine cu un mare cost.”

În mod tradițional, se așteaptă ca membrii regali britanici să rămână neutri din punct de vedere politic. Ducele și ducesa de Sussex, care au demisionat din funcția de membri ai familiei regale în martie 2020, locuiesc în California.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel