EXCLUSIV  Dubla măsură aplicată de Opoziție la Bruxelles: Laura Codruța Kovesi vs. Rovana Plumb. Dar... să nu ne imaginăm că-i verifică cineva

Rovana Plumb, propunerea României pentru un portofoliu de comisar european, acceptată de Ursula von der Leyen, este intens criticată de Opoziția din România, de ”PPE și Renew Europe”, cum își spun ei. De această dată, încercările de blocare care se anunță a urma și criticile la adresa candidatului român nu sunt antieuropene. 

Laura Codruța Kovesi, cea fără nicio problemă de integritate

Laura Codruța Kovesi nu era candidatul României pentru funcția de procuror-șef european. A spus că nu are nevoie de susținerea Guvernului român. Era candidat pe persoană fizică, se reprezenta pe ea însăși, ca fost procuror-șef DNA. A fost puternic susținută de Opoziție în PE, unde lobby-ul nu e trafic de influență. Problemele Laurei Codruța Kovesi în justiție, chiar în timp ce aveau loc audierile pentru funcția de procuror-șef european nu au fost considerate atunci un impediment de ”integritate”. În ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, PSD era antieuropean și chiar împotriva României, pentru că țara noastră urma să primească o funcție importantă de la Bruxelles. Laura Codruța Kovesi, care avea audieri în fața anchetatorilor în același timp cu audierile în fața Parlamentului European sau comisiilor din PE, era imaculată, acuzând opreliști din partea României. 

Renew Europe și PPE o fac praf pe Rovana Plumb


Adică europarlamentarii români din cele două grupuri, dar așa-și spun ei de când au uitat cum îi cheamă, pășind în PE. 

Rovana Plumb, însă, cea susținută de România, propunerea Guvernului României, pentru funcția de comisar european, este tot ce poate fi mai rău. ”PPE și Renew Europe” îi reproșează ”moralitatea”. Europarlamentarii români din PPE și Renew Europe fac acest lucru, în realitate, iar, când vin la București, nu vorbesc despre ce fac ei, ci generalizează la nivelul întregii familii politice europene, vrând să arate, în fața românilor, greutatea situației sub care, susțin ei, ne vom prăbuși. 

DCNews le-a aflat planul înainte să-l rostească

DCNews scria din 3 septembrie că România va primi portofoliul pentru Transporturi. Iată ce mai notam atunci: ”Sursele noastre spun că va fi o audiere "urâtă". Se vor mobiliza Renew Europe și PPE ca cele două propuneri ale României să pice în comisii. Atacurile vor veni din două părți: pe criterii de competență și pe criterii de integritate, cei doi apărând în două dosare - Dan Nica în "Microsoft" și Rovana Plumb în "Belina".” 

Timpul, atât de repede, ne-a dat dreptate, pentru că planul europarlamentarilor trimiși de români în PE pentru binele României nu este unul atât de transparent pe cât și-ar dori. 

Ba ne imaginăm!

De această dată, Opoziția a uitat de lupta împreună pentru România la Bruxelles. Dan Barna zicea, chiar luni seară, la Realitatea TV, că România n-a primit portofoliul Transporturilor pentru că ar merita, ci datorită suprafeței teritoriale. 

”Nu vă imaginați că stă cineva la nivel european să facă verificări de mare profunzime la propunerile statelor membre.” a mai afirmat, cu o nonșalanță uimitoare, Dan Barna. 

Deci dubla măsură e la ea acasă în România. O promovăm a Bruxelles, împotriva României, și ne întoarcem cu ea acasă ca și cum ei, în ansamblul lor, ne-ar fi servit-o pe tavă. 

Până la imaginația bogată, la care, de multe ori, suntem campioni, ne bazăm pe declarațiile liderilor politici, care se contrazic, până la ipocrizie, în fața României și în numele ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel