Dr. Adrian Marinescu: Infecția cu Omicron poate să semene cu un guturai pentru vaccinați

 Foto: Pexels
Foto: Pexels

Mai mulți medici din România au vorbit despre varianta Omicron a coronavirusului, dar și despre numărul mare de infectări din ultima perioadă.

Deși România se află abia la începutul valului 5 al pandemiei, numărul îmbolnăvirilor cu tulpina Omicron s-a dublat în doar două zile. Totuși, medicii români spun că cei mai multi dintre pacienți au forme ușoare de boală și nu au fost internați. Specialiștii spun că noua variantă a coronavirusului se transmite mult mai ușor, însă speră că astfel se va produce și imunizarea de grup. Medicul Adrian Marinescu a afirmat că infecția cu Omicron poate să semene cu un guturai pentru cei care s-au vaccinat împotriva COVID.

“Simpatologia fiind undeva de forme ușoare într-adevăr poate să semene cu un guturai pentru persoanele vaccinate pentru cei care nu au factori de risc, dar, poate să fie o simpatologie care să treacă în câteva zile. Nu am putea să spunem că există niște elemente clare din punct de vedere clinic.”, a declarat Adrian Marinescu, director medical Institutul Matei Balș, la PRO TV.

„Tot ce s-a calculat în decursul ultimei luni, de când a apărut varianta Omicron se pare că numărul de cazuri la pacienții infectați cu această tulpină se dublează la 48 de ore, la o populație oarecare. Și lucrul asta îl vedem și noi: la fiecare 48 de ore un număr aproape dublu de cazuri, așa că riscul, evident, este mai mare.”, a afirmat Simin Florescu, manager Victor Babeș.

Omicron va fi sfârșitul pandemiei?

“Dacă ne raportăm la indicele de contagiozitate al Omicronului în Europa de Vest, în mod cert după acest - sperăm noi - ultim val, vom atinge o imunitate de grup de peste 80%. Dar este foarte important dacă vom depăși acest val vaccinați sau nevaccinați pentru că formele nevaccinate, din experiența noastră de până acum, dezvoltă forme serioase de boală.”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş de la Timişoara.

Teoria potrivit căreia varianta Omicron va reprezenta sfârșitul pandemiei nu a fost lansată doar de medici români, ci și de specialiști din alte țări. Totuși, OMS a avertizat că multiplicarea cazurilor de infectare cu Omicron în întreaga lume ar putea creşte riscul apariţiei unei noi variante, mai periculoase, a coronavirusului.

VEZI ȘI: OMS, precizări despre IHU, tulpina de coronavirus identificată în Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel