Doi poliţişti de frontieră au fost înjunghiaţi de traficanţii de migranţi pe autostrada Timișoara – Arad

FOTO: Politia de Frontiera
FOTO: Politia de Frontiera

Doi poliţişti de frontieră au fost atacaţi de traficanţii de migranţi, într-o parcare de TIR-uri pe autostrada A1 Timişoara - Arad, în proximitatea localității Orţişoara, judeţul Timiş. 

În data de 01.05.2024, în jurul orei 03,40, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au executat o acţiune de supraveghere şi prindere în flagrant a unor călăuze şi a unui grup de migranţi, în zona parcării de pe autostrada A1, Timişoara - Arad, pe direcţia Km 501, conform unui comunicat al ITPF Timişoara.

Conform sursei citate, în timp ce migranţii urmau să fie îmbarcaţi într-un automarfar care aștepta în parcare. Una dintre cele trei persoane suspecte de călăuzire a scos un obiect ascuțit, cu care a rănit doi dintre poliţiştii de frontieră care luau parte la acţiune.

Imediat a fost apelat numărul unic de urgenţă 112 şi s-a cerut un echipaj medical care i-a transportat pe cei doi poliţişti de frontieră la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă 'Pius Brînzeu', din Timişoara.

Starea lor este stabilă, în afara oricărui pericol.

Persoane implicate în activitatea de migraţie ilegală au încercat să fugă, însă poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase 13 focuri de armă, conform sursei citate.

Opt migranţi şi o călăuză au fost reţinuţi. În acest moment se caută celelalte două persoane suspecte. Pentru depistarea lor, s-a organizat un dispozitiv de căutare, utilizându-se în acest sens inclusiv echipamente de tip dronă, dar şi o autospecială cu termoviziune. De asemenea, s-a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel