EXCLUSIV  ”Divizare perfectă între o lume care se naște și o lume care apune”. Hartmann, ANALIZĂ după alegerile din SUA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul H. D. Hartmann a vorbit EXCLUSIV pentru DC NEWS despre cele mai recente alegeri americane. Rezultatul final nu este încă cunoscut, însă concluziile sociologice pot fi trase cu ușurință.

„Era de așteptat acest model electoral extrem de strâns să apară, se pare că apare odată la 20-30 de ani. Bineînțeles, nu mai suntem în epoca Ronald Reagan – Mondale, în care Ronald Reagan va fi luat toate statele americane și se știa la ora 23 a SUA cine este președintele. Nu suntem nici la momentul 9/11. Suntem în momentul în care America este divizată perfect: 71 de milioane pentru Joe Biden, aproape 69 de milioane pentru Donald Trump”, a spus analistul.

Divizare perfectă între două lumi

„Este o divizare perfectă între o lume care se naște și o lume care apune. Să fim foarte clari, SUA trec printr-o perioadă de tranziție fundamentală socio-demografică, socio-politică și, în special, ideologică, în care votanții Partidului Republican, că sunt albi, afro-americani, latino, au o problemă în a transfera o parte din ceea ce ei consideră moștenirea americană către ceilalți, după cum se observă, 100 de milioane de votanți care sunt noii veniți să le spunem. Sunt generațiile emigrației, sunt câteva milioane bune de noi imigranți, care au trecut zidul din America Latină și au auzit să cunoască sărăcia americană”, a continuat el.

Visul american vs. sărăcia americană

„Pe de-o parte, Donald Trump promite un vis american în care jumătate din poporul său nu se regăsește. Iată aceste alegeri, acesta este de fapt mesajul fundamental, cea mai mare prezență vreodată la alegerile prezidențiale în istoria SUA, peste 157 milioane voturi exprimate, dintre care 101 milioane exprimate prin poștă și vot anticipat. 37 milioane din cele 101 milioane sunt vot anticipat, restul de 70 milioane sunt vot prin poștă. Sunt state care n-au avut depozite îndeajuns, spațiu public de depozitare pentru numărul de picluri”, a conchis expertul H. D. Hartmann.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel