Dîncu, despre suspendarea zborurilor aeronavelor MiG-21: Trebuie să facem o analiză serioasă!

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a vorbit despre suspendarea zborurilor avioanelor MiG-21.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a fost invitat la „News Hour by CNN“, la Antena 3, unde a vorbit despre suspendarea zborurilor avioanelor MiG-21:

„Au căzut 26 de MiG-uri în ultima vreme și mai avem doar 26 în dotare. Deci, 50% dintre ele au căzut. Decizia de astăzi nu reprezintă o scoatere definitivă din serviciu, ci o suspendare temporară a zborurilor, pentru că aceste aeronave au produs foarte multe dezastre în ultima vreme. Noi facem o analiză, șeful Statului Major mi-a prezentat o strategie privind o analiză serioasă, pentru că ne gândim la siguranța personalului aeronautic.

Ca ministru al Apărării, nu pot să accept că piloți de elită și familiile lor trăiesc aceste drame și din cauza faptului că această dotare este una care are peste 40 de ani și cu toate că s-au refăcut, dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, tehnica sovietică și-a arătat valoarea în acest moment, Trebuie să ne dotăm cu tehnică modernă și asta e prioritatea noastră.

Noi nu le suspendăm definitiv. MiG-urile 21 Lancer nu au decolat niciodată dacă s-ar fi constatat că nu îndeplinesc toți parametrii tehnici, dar este de înțeles că, fiind foarte vechi în serviciu, frecvența incidentelor de zbor a crescut. Sunt suspendate de la zbor și nu știm dacă vor reveni decât după ce vom face o analiză foarte serioasă“, a spus Vasile Dîncu.

Ciucă: Suspendarea zborurilor cu avioane MIG 21 LanceR este temporară

Suspendarea zborurilor cu avioane MIG 21 de MApN este temporară, dar trebuie să facem o analiză, astfel încât să fim siguri că mai poate să zboare în deplină siguranță, spune premierul Nicolae Ciucă, care precizează că aceste avioane au intrat în dotarea Armatei Române acum mai bine de 50 de ani.

„Am înțeles că este vorba despre o suspendare temporară. Asta nu înseamnă renunțarea la capabilitate. Este vorba de o analiză care a început cu mai mult timp în urmă și se dorește finalizarea tuturor factorilor tehnici pentru a fi siguri că nu mai avem incidente de genul celor celui care s-a întâmplat nu cu mult timp în urmă. În acest sens, trebuie să luăm în calcul că avioanele MIG 21 sunt intrate în dotarea Armatei Române cu mai bine de 50 de ani în urmă. Este nevoie ca să facem cu adevărat o analiză și o evaluare a tuturor parametrilor tehnici ai acestei aeronave, astfel încât să fim siguri că mai poate să zboare în deplină siguranță”, spune premierul Nicolae Ciucă.

Reacția premierului vine după ce MApN a decis, vineri, să suspende toate zborurile cu avioanele MiG-21 LanceR din cauza accidentelor în care au fost implicate aceste aeronave (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel