Ciucă: Suspendarea zborurilor cu avioane MIG 21 LanceR este temporară

Suspendarea zborurilor cu avioane MIG 21 de MApN este temporară, dar trebuie să facem o analiză, astfel încât să fim siguri că mai poate să zboare în deplină siguranță, spune premierul Nicolae Ciucă, care precizează că aceste avioane au intrat în dotarea Armatei Române acum mai bine de 50 de ani.

„Am înțeles că este vorba despre o suspendare temporară. Asta nu înseamnă renunțarea la capabilitate. Este vorba de o analiză care a început cu mai mult timp în urmă și se dorește finalizarea tuturor factorilor tehnici pentru a fi siguri că nu mai avem incidente de genul celor celui care s-a întâmplat nu cu mult timp în urmă. În acest sens, trebuie să luăm în calcul că avioanele MIG 21 sunt intrate în dotarea Armatei Române cu mai bine de 50 de ani în urmă. Este nevoie ca să facem cu adevărat o analiză și o evaluare a tuturor parametrilor tehnici ai acestei aeronave, astfel încât să fim siguri că mai poate să zboare în deplină siguranță”, spune premierul Nicolae Ciucă.


Reacția premierului vine după ce MApN a decis, vineri, să suspende toate zborurile cu avioanele MiG-21 LanceR din cauza accidentelor în care au fost implicate aceste aeronave.


Activitățile de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române au fost suspendate, începând de vineri, 15 aprilie, prin ordinul șefului Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu.
„Măsura a fost luată având în vedere incidența considerabilă a evenimentelor și accidentelor de aviație înregistrate pe timpul exploatării aeronavelor MiG-21 LanceR, soldate cu mai multe victime și aeronave avariate sau distruse, în scopul îmbunătățirii siguranței aeronautice și pentru prevenirea producerii evenimentelor și accidentelor de aviație prin reducerea riscurilor asociate defecțiunilor tehnice”, a anunțat MApN.


Forțele Aeriene Române vor continua să execute Serviciul de luptă Poliţie Aeriană cu aeronavele F-16 din dotare, sprijinite de aeronavele aliate dislocate în România, în cadrul misiunii de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO. De asemenea, sistemele de apărare cu baza la sol vor executa misiunile de Poliţie Aeriană sub comandă națională, precum și în cadrul Sistemului NATO, scrie Mediafax.

Citește și - Dîncu, despre oprirea de la zbor a MiG-urilor 21 LanceR: Ne-am gândit la siguranţa piloţilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel