Dîncu, despre oprirea de la zbor a MiG-urilor 21 LanceR: Ne-am gândit la siguranţa piloţilor

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că decizia privind suspendarea activităţilor de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR a avut la bază siguranţa piloţilor şi a susţinut că acest lucru nu afectează capacitatea aeriană de apărare a României. 

'În ultima vreme au fost accidente, avem mici semne de defecţiuni care nu au produs accidente, dar sunt semne care au apărut destul de des. (...) Vreau să vă spun că nu este vorba, sigur, nu le trecem la fier vechi, MiG-urile trec în conservare, piloţii pe care îi avem, o parte din ei, sigur că vor fi reprofesionalizaţi pentru zona F16 sau alte misiuni în zona aceasta, a aviaţiei.', a spus Dîncu.

'MiG-urile pe care le avem funcţionale o să rămână în dotarea Armatei, dar în acest moment consideră comandamentul Armatei că este necesar să fie oprite de la zbor, să nu avem accidente în viitor. Aceasta este hotărârea cea mai importantă. Vreau să spun că acest lucru nu afectează capacitatea noastră de apărare aeriană în acest moment (...). Ne-am gândit în primul rând la siguranţa piloţilor', a spus Dîncu. Potrivit ministrului, ar fi vorba despre 26 de aparate de zbor de acest tip, care vor trece în conservar, scrie Agerpres.

Citește și - Zelenski: Dacă Ucraina cade, urmează Polonia, Moldova și România. Dîncu: Înţelegem cauza pe care o apără, dar sunt speculații

În România sunt, în acest moment, aproape 4.000 de soldați aliați, a spus, miercuri seară, ministrul Apărării, Vasile Dîncu. De asemenea, a comentat declarațiile președintelui Ucrainei.

Ministrul Apărării Naționale a spus că în România sunt prezenți și militari britanici. „Este prezentă și Marea Britanie, sigur că este prezentă în cadrul schimbului pe care l-am avut recent la Mihail Kogălniceanu. Au venit pentru Poliția Aeriană. Au venit patru Eurofighter Typhoon și cu vreo 100 și ceva de militari care însoțesc această zonă”, a declarat Vasile Dîncu, miercuri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu.

Ministrul a spus că, în acest moment, în România sunt peste 3.900 de trupe aliate. „Ne apropiem de 4.000”, a precizat ministrul Apărării.

De asemenea, ministrul Apărării a fost întrebat despre afirmațiile președintelui Ucrainei, potrivit cărora, dacă pică Ucraina, atunci urmează Polonia şi România.

„Aici sunt speculaţii şi noi nu credem că există dovezi pentru aşa ceva şi nici nu luăm în calcul chiar acest scenariu. Înţelegem cauza pe care o apără preşedintele Zelenski şi, chiar atunci când poate comunică accentuând lucrurile, îl înţelegem, pentru că el se luptă pentru apărarea ţării sale şi într-o anumită măsură cu adevărat este şi apărătorul Europei”, a spus Vasile Dîncu. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel