Digi 24, sancționat de CNA pentru dezvăluiri din club Colectiv

Consiliul Național al Audiovizualului a decis, în ședința publică de joi, amendarea postului Digi 24 cu suma de 10.000 de lei, în urma difuzării unui material referitor la incendiul din clubul bucureștean Colectiv. 

CNA a analizat, astăzi, modul în care posturile centrale de televiziune au reflectat în intervalul 30.10 – 02.11.2015 tragedia petrecută la Clubul Colectiv din Bucureşti. Raportul a cuprins cinci posturi generaliste (Antena 1, Kanal D, Pro TV, Proma TV şi TVR 1) şi cinci posturi de ştiri (Antena 3, B1 TV, Digi 24, Realitatea TV şi România TV), potrivit unui comunicat al CNA.

Constatând unele abateri de la prevederile legislaţiei audiovizualului, membrii Consiliului au amendat postului de televiziune Digi 24 cu 10.000 de lei, pentru că în data de 02.11.2015 în jurnalele de ştiri a fost difuzat un material cu titlul „Martor la tragedia din Colectiv", în care era prezentată mărturia unui tânăr, cu precizarea ca sursă a unui site de ştiri, fără să fie solicitat şi un punct de vedere al autorităţilor în cauză. Radiodifuzorul nu a respectat astfel dispoziţiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 şi art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Este vorba despre o scrisoare a unui tânăr care nu este asumată de un autor cu identitatea dezvăluită și în care se aduc grave acuzaţii pompierilor şi oamenilor de la SMURD. 

De asemenea, CNA a sancționat cu somaţii publice posturilor România TV şi Kanal D pentru încălcarea prevederilor art. 45 alin. (1) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit cărora: „Orice persoană are dreptul la respectarea intimităţii în momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabilă sau o nenorocire".

Potrivit sursei citate, membrii CNA vor analiza în ședințele viitoare şi alte rapoarte de monitorizare ce vor fi întocmite de direcţia de specialitate pe acest subiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel