Diaspora își pierde poziția în lupta cu consilierii lui Iohannis

Criticile la adresa consilierilor lui Klaus Iohannis au două efecte distrugătoare asupra ”diaspora”. Practic, președintele este obligat să le ignore. Dacă ar ceda într-un astfel de caz, ar urma o avalanșă de solicitări.  Șefii unor ong-uri sau chiar simpli postaci de net ar putea influența administrația prezidențială, pe care ar dirija-o prin scrisori deschise, apeluri etc.

Această pretenție este exagerată, atât din perspectiva rolului pe care l-a avut în realitate șefimea din diaspora, cât a intereselor publicului. Cine crede că milioanele de români din afara țări nu pot dormi de grija postului ocupat de  Dan Mihalache sau Mihai Răzvan Ungureanu? Cât de reprezentative sunt organizațiile care protestează? Și ce dacă? Iohannis le-a ignorat apelurile ultimative și uite că nu s-a prăbușit în sondaje, dimpotrivă.

Pe de altă parte, protestul în sine scoate ”diaspora” din poziția de instanță morală, de far călăuzitor al națiunii. Dan Mihalache a muncit la victoria lui Klaus Iohannis, la fel ca MRU. Unul i-a conceput strategia și discursurile, altul a tras în campanie. Dacă Iohannis nu ar fi corect nici cu cei din propriul staff, la ce să se aștepte restul alegătorilor?

Sau poate ”diaspora” n-a știut că Mihalache și Ungureanu fac parte din echipa lui Klaus Iohannis? Nu s-a gândit că-i votează, odată cu Iohannis, și pe Blaga, Atanasiu, Orban  sau Ungureanu? Nu i-a văzut pe scenă, la adunările publice, nu s-a uitat pe internet, nu urmărește dezbaterile de la tv? Fie a știut, așa că nu-i corect să se delimiteze de unele persoane, după ce le-a folosit pentru a câștiga războiul. Fie habar nu are ce se întâmplă pe scena politică, a votat emoțional, iar pretenția de reper național nu se sprijină pdecât pe aer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel