Dialog aprins între dr. Monica Pop și Dana Grecu: Cum puteți spune asta despre medicii români?

Vineri, într-o ediție specială a emisiunii "La Ordinea Zilei", moderatoarea Dana Grecu și invitații săi - prof. dr. Monica Pop, prof. dr. Alexandru Oproiu, jurnalistul Val Vîlcu și jurnalista Adina Anghelescu - au dezbătut efectele unei decizii controversate a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Interpretări date acestei decizii, potrivit căreia medicul este considerat funcționar public, spun că pacientul care oferă medicului ceea ce popular numim o "atenție" (un buchet de flori, o ciocolată, o sumă de bani  - date necondiționat) riscă să fie încadrat la dare de mită. Dana Grecu și Monica Pop s-au contrat după ce moderatoarea a afirmat că pacienții au nevoie de bani pentru a fi tratați corespunzător în unele spitale.

Dana Grecu: Dvs. înțelegeți că sunt foarte puține orașele din România unde eu mă duc ca asigurat, mă duc o dată la trei ani de braț cu boala mea și nu mă duc fără medicamente, nu mă duc fără ce-mi trebuie util în spitalul respectiv

Monica Pop: Nu pot să cred că spuneți așa ceva, dna Grecu! Nu pot să cred că spuneți asta. Nu-i adevărat. E groaznic ce spuneți.

(...) 

Monica Pop: Nu mai vin dacă faceți așa. (se adresează d-lui dr. Oproiu) Cum să spună că nu te duci niciodată decât dacă ceri bani, dacă îți dă bani sau dacă.... Nu se poate așa ceva!

Orice român poate fi acuzat de corupție. Află ce ai făcut, deja, pentru a intra în malaxorul procurorilor


Dana Grecu: Banii pentru salarii vin de la Ministerul Sănătății. Banii pentru boala mea, pe care eu îi plătesc prin asigurare, se duc nu în coșul de la Casa de Asigurări..

Monica Pop: Cum să vină de la ministerul Sănătății? Mă deranjează foarte tare că ați spus că trebuie să ai bani ca să intri într-un spital și să te salveze. Nu se poate! Cum să spuneți așa ceva despre medicii din țara asta?

Dana Grecu: Dvs. generalizați în mod nepermis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel