Urmărește emisiunea live


DEZBATERE ELECTORALĂ VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNIS: Stelian Tănase propune TVR ca gazdă a confruntării

Preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase, a relansat invitaţia adresată celor doi prezidențiabili, de a participa la o dezbatere electorală organizată de TVR, înainte de turul 2 al prezidențialelor.

TVR informează, printr-un comunicat de presă, că a transmis celor doi candidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, o nouă invitaţie la o întâlnire, pentru a discuta propunerea.

"La începutul mandatului meu, în urmă cu un an, mi-am propus să nu apar la televiziunea publică, nici la alte televiziuni ca moderator sau invitat. Dar situaţia în care se află ţara noastră în ultimele zile mă obligă să ies din rezerva pe care mi-am impus-o. Ne găsim în faţa celor mai importante alegeri din ultimii zece ani. Mă adresez dumneavoastră, nu numai în calitate de conducător al SRTv, dar şi de persoană publică implicată în toate marile bătălii ale ultimilor 25 de ani date pentru propăşirea ţării noastre", a declarat Stelian Tănase, duminică seară, în "Telejurnal".

Argumentele pro-TVR

În acest context, preşedintele-director general a precizat că, pe 3 noiembrie, a adresat personal o scrisoare prin care cei doi candidaţi au fost invitaţi să participe la o dezbatere sau mai multe, organizate de SRTv.

"Argumentele au fost acestea: 1) neutralitatea dovedită a TVR în această campanie electorală; 2) TVR este singura televiziune care acoperă întreg teritoriul naţional şi ajunge în bune condiţiuni la comunităţile româneşti din străinătate; 3) capacitatea tehnică şi organizatorică a SRTv. Putem asigura cele mai bune condiţii editoriale şi tehnice prin oameni de valoare profesională şi echipamente de înalt nivel. Am invitat cu acel prilej cele două a staff-uri de campanie să aleagă locul de desfăşurare al dezbaterilor (în studiourile TVR, la Palatul Parlamentului, la o Universitate sau oriunde consideră ele că există condiţii bune pentru o dezbatere). De asemenea, am cerut staff-urilor de campanie şi le cer şi acum să propună formatul, subiectele, regulile de joc, ora de desfăşurare, durata şi numele moderatorului (eventual al jurnaliştilor agreaţi)", a continuat Stelian Tănase.

Vezi și: DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. ACL, invitație clară pentru Victor Ponta: joi, la Palatul Parlamentului

El a adăugat: "Suntem obligaţi prin misiunea noastră aşa cum e descrisă de lege, ca singura televiziune publică, şi suntem îndreptăţiţi să organizăm aceste dezbateri în beneficiul publicului. În Europa există practica prin care televiziunea publică este aceea care organizează dezbaterile din timpul campaniilor electorale. Fac apel în ultimul ceas la cele două forţe politice aflate în competiţie, la staff-urile lor de campanie şi la candidaţi să accepte oferta SRTv. Este o încercare de a salva situaţia. Este de asemenea o propunere onestă de compromis, credem, acceptabilă pentru cei doi candidaţi".

Echidistanță și neutralitate

Pe de altă parte, Stelian Tănase a ţinut să se asigure "de echidistanţa, neutralitatea şi profesionalismul" TVR.

"În spiritul democraţiei, vă rog să înţelegeţi că spaţiul public are nevoie de aceste dezbateri lămuritoare. Numai aşa electoratul va putea alege în cunoştinţă de cauză la 16 noiembrie pe cel mai bun în funcţia preşedinte al României. Fac un apel la raţiune. Măcar acum, în al 12-lea ceas, vă cer să ajungeţi la o înţelegere şi să acceptaţi propunerea aceasta. Aştept încrezător un răspuns pozitiv din partea celor doi candidaţi. Propun celor două staff-uri de campanie o întâlnire la TVR în cursul zilei de mâine, luni, ora 14.00, pentru a perfecta acordul care să ducă la organizarea acestei mult dorite dezbateri între domnii Victor Ponta şi Klaus Iohannis", a conchis preşedintele-director general al TVR, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel