Dezvăluirea lui Caranfil despre Petre Bokor, regizorul care a murit

Regizorul Petre Bokor, cel care a realizat montări memorabile ale unor spectacole precum "Scandal la operă!", de Ken Ludwig, şi "Ultimul Don Juan", de Neil Simon, a murit, sâmbătă, la vârsta de 73 de ani, în Canada.

Tudor Caranfil, în cartea sa "Dicționar subiectiv al realizatorilor filmului românesc", a scris și despre Petre Bokor câteva rânduri, amintind de faptul că acesta din urmă și-a încercat norocul și în cinematografie.

"Deși după absolvirea IATC-ului se dedică activității teatrale, a făcut o încercare, în 1976, și în cinema, cu "Tufă de Veneția", o comedie în "zig-zag", de la zâmbet la hohot de râs, inspirată de un volum al umoristului Valentin Silvestru, vizualizat însă fără exces de fantezie. În acest caleidoscop comic, regizorul respectase excesiv structurile literare, neglijând expresia imagistică și supralicitând posibilitățile unei distribuții ce înmnănunchea tot ce se găsea mai valoros în epocă printre actorii de gen, ca Toma Caragiu, Marin Moraru, Virgil Ogășeanu, Stela Popescu, Dem Rădulescu, Amza Pellea, Mircea Albulescu. Curând după această aventură, în 1980, regizorul se stabilea în Canada", scrie în cartea sa Tudor Caranfil.

VEZI ȘI: Regizorul Petre Bokor a murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel