EXCLUSIV  Destinație de vacanță: CEFALU, bijuteria Siciliei

CEFALU, Sicilia
CEFALU, Sicilia

A te trezi cu marea în față și cu muntele în spate pare a fi un vis rupt din Grecia... Dar și Sicilia are surprizele ei. 

Cefalu, locul unde identitatea locală a fost conservată

Cefalu, care-ți oferă frumoasa priveliște a mării, cu susținerea munților, este un loc de vis, în mare parte conservat, neatins de construcțiile moderne ce iau ochii turiștilor. Pentru cei care doresc să simtă din plin energia locului, viața liniștită a localnicilor, care se trezesc cu briza mării în fața, culeg o portocală și iubesc portocaliul impunătoarei roci, dar și al caselor păstrate în timp, dincolo de presiunea turistică, Cefalu este destinația pe care trebuie să o pună pe lista dorințelor. 

Întinerești în Cefalu... 

(w670)

Cefalu e un loc romantic prin peisaj și gălăgios prin fericirea și exuberanța turiștilor. Putem spune despre Cefalu că este locul în care mergi dacă vrei să întinerești.  Pare o destinație a melancoliei celor trecuți de prima tinerețe și visului romantic al celor care abia încep să simtă gustul minunat al vieții. 

Centrul Vechi din Cefalu este micuț, cu străduțe pietonale înguste, magazine cochete și balcoane mici și înflorite. Pare acesta visul italienesc? 

Este doar începutul descoperirii unui loc magic. 

Privește cerul... o să vezi locul unde vei urca pentru a privi marea

Dacă vrei să privești cerul, din Cefalu o să realizezi că priveliștea este cu atât mai mirifică cu cât în vârful Rocca, la baza căruia se află Cefalu, este un castel. Pentru a ajunge în vârf, ai nevoie de apă, exercițiu fizic și determinare. Glumim! Dacă ajungi în Cefalu, nu trebuie să ratezi Tempul Dianei. Dacă mergi urmărești semnele Tempio di Diana, nu ai cum să ratezi castelul norman, acolo unde înainte de 1600 era o citadelă arabă. Ambele sunt în vârful rocii.

Istorie și peisaje unice

(w670)

Un punct de atracție popular este Catedrala Arabo - Normană, unde intrarea este liberă. Cefalu este îmbrăcată în istorie. Vezi descoperi ziduri vechi, biserici vechi, dar și bazine foarte vechi, din Evul Mediu se spune, care funcționau ca spălătorii. 

Flori, ziduri vechi, istorie, peisaje unice, ce ne-am mai putea dori de la Cefalu? 

Plajă perfectă pentru toți 

Plajă! Iar Cefalu ne îndeplinește și această dorință. Are o plajă minunată, cu nisip fin, intrare lină în mare, ideală și pentru înnotători, și pentru cei care doar iubesc marea, dar și pentru copii. Singurul minus este că de această plajă au aflat mulți turiști care aleg Sicilia, iar în sezon poate fi foarte aglomerată. 

Dacă nu-ți place să stai la plajă și alegi plimbările, Cefalu poate fi un punct de plecare către mai multe destinații de vis, pe care le poți vizita oricând Palermo, Monreale, parcuri naturale, parcuri de aventură. Ce e important este să ajungeți în Cefalu! 

Foto: Italyguides.it

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel