EXCLUSIV  DEPRESIA, boala secolului. Ce minuni face speaker-ul motivațional care a fost crescut în casa de copii „depresia poate să provină în urma unui abandon”

Depresia, una dintre cele mai răspândite boli ale secolului XXI, se remarcă prin tristețe profundă și retragere din societate.

Conform unui studiu realizat de Asociația Psihologilor Atestați din România, depresia a devenit cea mai grea boală a secolului XXI. În România, depresia este mai frecventă chiar decât diabetul sau bolile cardiovasculare. 

Kozak Dănuț este un cunoscut speaker motivațional, cu un trecut dur. La 14 ani a ajuns la casa de copii și s-a confruntat cu depresia, dar, odată eliberat, își dedică timpul ajutând alți oameni care sunt în situația lui.

„Depresia poate să provină în urma unui eveniment de abandon, un copil poate trăi cu depresia chiar și zece, douăzeci de ani. Ea se manifestă la nivel exterior, când persoana își caută dependențe, dar și la nivel interior din cauza faptului că respectivul nu acceptă realitatea”, spune Kozak Dănuț, care a trecut prin aceeași situație de negare a realității.

„Foarte multe motive ale păstrării depresiei sunt și oamenii de care ești înconjurat. Eu sunt de părere că cei care sunt susținuți moral, așa cum am avut eu noroc, vor putea cu timpul să se vindece”, declară Kozak Dănuț pentru DC News.

Ce le spune speaker-ul motivațional oamenilor care se confruntă cu depresia

„Dacă ai o vârstă înaintată și încă nu ai acceptat  că nu poți avea acele resurs  emoționale sau financiare și nu vrei să lupți, următorii ani vor trece fără să facă vreun sens în viața ta”.

„Oamenii, dacă simt creștere, scapă de orice boală sufletească, indiferent cât de adâncă ar fi, fă orice să crești într-un aspect al vieții”.

”Vrei să te vindeci? Caută-ți un vis, un scop, un idol, ceva pentru care merită să plângi din motivație”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel