Demisie la TVR, după ce televiziunea publică nu a acoperit în regim de breaking news tragedia din Colectiv

Şefa interimară a Ştirilor TVR, Raluca Stroe Brumariu, şi-a anunţat, luni, demisia din această funcţie, întrucât, vineri noapte, când aproape toate televiziunile de știri, dar și altele acopereau în direct tragedia de la clubul Colectiv, TVR nu a transmis nimic în regim de breaking news, cazul fiind relatat doar pe site-ul televiziunii, potrivit hotnews.ro.

"Motivul pentru care nu s-a transmis nimic a fost lipsa de decizie din partea celor care au fost aici. A fost decizia sa se intre de dimineata, nu peste noapte. Probabil ca peste noapte s-ar fi putut intra. La mine au sunat, am primit mesaj, dar telefonul era pe "silent" si nu l-am auzit. De aceea nu am fost aici. Pentru asta eu demisionez. Dar consider ca redactia nu are nicio vina. Oamenii au fost pe teren.

Procedura de breaking news exista, dar nu a fost aprobata (...) in Comitetul Director. Sunt multi oameni care trebuie sa se miste in astfel de situatii. Noi nu avem permanenta aici. Avem oameni, dar nu echipa care sa dea emisia in caz ca se intampla ceva. Procedura de breaking news e facuta de mult timp, a functionat cand exista TVR Info. Trebuia sa fie aprobata in Comitetul Director. Nu a fost aprobata. Dar putea sa functioneze si in absenta mea", a declarat Raluca Stroe Brumariu.

TVR a început abia sâmbătă dimineață să difuzeze materiale despre ceea ce s-a întâmplat la Colectiv.

Această stare de fapt a generat reacții dure, inclusiv din partea celor care au emisiuni la postul public de televiziune.

Dragoș Pătraru, realizatorul "Starea Naţiei", de la TVR 1, a declarat, duminică, în exclusivitate pentru DC News că este foarte mâhnit din cauza faptului că televiziunea publică nu a acoperit vineri noapte tragdia din club Colectiv. "Sunt foarte supărat. Pe lângă tragedia națională, a venit și tragedia profesională din TVR. Sunt cătrănit din cauza lipsei de reacție a televiziunii publice și mă simt foarte rău în legătură cu asta", mărturisea Dragoș Pătraru.

Citește și: Cutremur în TVR. Dragoș Pătraru: Este un caz de siguranță națională

De asemenea, cazul TVR a fost semnalat, luni, și de Valentin Jucan, membru CNA, într-o scrisoare deschisă adresată comisiilor de specialitate din Parlament, în care acesta afirmă că "este inadmisibil ca postul public de televiziune să nu aibă posibilitatea de a se mobiliza în astfel de situații de dezastru. Lipsa unei proceduri pentru situații de urgență care necesită intrarea postului public în regim "breakeing news" este de netolerat."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel