Delegație nord-coreeană, vizită în Iran. Cele două țări, bănuite de legături militare secrete

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

O delegație nord-coreeană vizitează Iranul.

Delegația nord-coreeană, condusă de ministrul cabinetului pentru comerț internațional, vizitează Iranul, a anunțat miercuri presa oficială din Nord.

Ministrul pentru relații economice externe, Yun Jong Ho, a părăsit marți Pyongyangul cu avionul, conducând o delegație a ministerului care va vizita Iranul, a declarat agenția de știri KCNA a Nordului. Aceasta nu a oferit alte detalii, potrivit Reuters.

Coreea de Nord și Iran, bănuite că ar coopera în ceea ce privește programele de rachete balistice

Coreea de Nord și Iranul sunt suspectate de mult timp că ar coopera în ceea ce privește programele de rachete balistice, făcând probabil schimb de expertiză tehnică și de componente care au intrat în fabricarea acestora.

Iranul a furnizat un număr mare de rachete balistice Rusiei pentru a fi folosite în războiul său cu Ucraina, a raportat Reuters în februarie. Coreea de Nord este, de asemenea, suspectată că a furnizat Rusiei rachete și artilerie, deși ambele țări au negat acuzațiile.

Yun a lucrat anterior la legăturile țării cu Siria, potrivit bazei de date a guvernului sud-coreean.A fost activ în schimburile tot mai intense ale țării cu Rusia, la începutul acestei luni, conducând o delegație care a vizitat Moscova, potrivit KCNA.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel