DECIZIE privind biletele de transport gratuite pentru persoanele cu handicap

Biletele de transport interurban la care au dreptul gratuit persoanele cu handicap grav și accentuat în acest an vor putea fi folosite și în ianuarie 2021

Guvernul a modificat și completat modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap și a stabilit modul de decontare a carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea acestora, a familiei, asistentului personal, însoțitorului sau furnizorului de servicii sociale.

Totodată, Executivul a decis ca biletele de călătorie gratuită acordate persoanelor cu handicap aferente anului 2020 să poată fi utilizate și în luna ianuarie a anului 2021.

Prin Hotărârea de Guvern adoptată s-a stabilit utilizarea unui nou model de bilet pentru transport interurban, cu noi caracteristici și noi elemente de siguranță, fiind adaptat ultimelor modificări aduse Legii nr. 448/2006, referitoare la înlocuirea călătoriilor de tip dus-întors cu călătoriile simple. Astfel, persoana beneficiară poate efectua călătoria pe întreaga distanță cu un singur operator de transport interurban, fiind eliminate sintagmele „călătorii dus”, respectiv „călătorii întors”.

De asemenea, sunt aduse clarificări cu privire la cheltuielile realizate pentru transportul interurban, s-a simplificat procedura de decontare a carburantului necesar deplasării cu autoturismul, iar opțiunea beneficiarului pentru una dintre cele două forme de sprijin va putea fi comunicată online, printr-o cerere.

Numărul de călătorii pentru care se decontează carburant în cursul unui an nu poate depăși cele 24 călătorii pentru persoana cu handicap grav și 12 călătorii pentru persoana cu handicap accentuat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel