De ce se întâlnește, la Milano, Mario Draghi cu Greta Thunberg

Premierul italian Mario Draghi se va întâlni cu Greta Thunberg, la Milano, a anunțat biroul de presă al prim-ministrului.

Greta Thunberg se numără printre miile de tineri care s-au adunat în capitala financiară a Italiei, Milano, pentru a protesta şi a se întâlni cu factorii de decizie politică, pentru a formula propuneri de abordare a crizei climatice.

Activiştii Vanessa Nakate din Uganda şi italianca Martina Comparelli vor fi prezenţi, de asemenea, la întâlnirea cu Mario Draghi.

În aceeaşi zi, Draghi este programat să ia cuvântul la unul dintre numeroasele evenimente care au drept temă clima.

Recent, activista Greta Thunberg i-a ironizat şi acuzat de inacţiune pe liderii internaţionali în intervenţia sa la evenimentul Youth4Climate.

„Nu este vorba despre activism de mediu costisitor, corect politic sau de pupat animalele în bot... sau de bla, bla, bla. Să reconstruim mai bine pentru a face faţă dezastrelor, bla, bla, bla. Economie verde, bla, bla, bla. Emisii zero până în 2050, bla, bla, bla. Neutralitate climatică, bla, bla, bla. Asta tot auzim de la aşa-zişii noştri lideri. Vorbe. Vorbe care sună bine, dar nu au dus până în prezent la nicio măsură. Speranţele şi visurile noastre s-au înecat în cuvintele şi promisiunile lor goale. Desigur, avem nevoie de dialog constructiv, însă ei au avut până acum 30 de ani de bla, bla, bla şi unde ne-a dus asta?”, a spus tânăra suedeză.

Greta Thunberg, despre raportul ONU asupra încălzirii globale: Confirmă ceea ce ştim deja

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg a spus că îndelung aşteptatul raport asupra climei dat publicităţii de grupul de experţi sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) nu 'reprezintă vreo surpriză', potrivit DPA. 

'Confirmă ceea ce ştim deja din mii de studii precedente şi rapoarte - că ne aflăm într-o situaţie de urgenţă. Este o trecere în revistă serioasă (dar prudentă) a celor mai importante dovezi ştiinţifice disponibile în prezent', a scris tânăra activistă pe reţelele de socializare.

'Nu ne spune ce să facem', a remarcat ea referitor la raport, care sintetizează cele mai valoroase studii pe teme climatice realizate în ultimii ani. Depinde de noi să avem curaj şi să luăm decizii bazate pe dovezile ştiinţifice oferite de aceste rapoarte. Putem încă evita cele mai grave consecinţe, dar nu dacă acţionăm tot ca până acum şi nu tratăm criza aşa cum trebuie tratată o criză'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel