De ce să cureți geamul cu balsam de rufe: 3 beneficii despre care habar nu aveai

Balsamul de rufe te poate ajuta în gospodărie mai mult decât crezi Foto: Pexels
Balsamul de rufe te poate ajuta în gospodărie mai mult decât crezi Foto: Pexels

Vin sărbătorile pascale şi gospodinele au intrat deja în focurile curăţeniei de primăvară. Nu doar podelele trebuie să strălucească dar şi...geamurile. Iată un truc despre care poate nu ştiai: în loc de soluţie de geamuri foloseşte balsam de rufe!

Ferestrele ne dau, mai mereu, bătăi de cap. Azi sunt perfect curate iar după câteva zile au din nou pete şi îşi pierd strălucirea. Ei bine, află că balsamul de rufe nu lasă urme pe sticlă! O veste bună, nu? Pentru a curăța geamurile rapid și eficient, în primul rând vei avea nevoie de o lavetă moale care să nu lase scame. Ideală ar fi cea din piele de căprioară, folosită de obicei de automobiliști pentru curățarea la interior şi exterior a mașinii. Dar merge și pentru ferestre, oglinzi sau suprafețe din plastic. O astfel de lavetă are putere mare de absorbție, nu lasă urme și nu zgârie, pentru că materialul este foarte delicat.

De asemenea, dacă ai o pereche veche de ciorapi sau dresuri de nailon, le poți folosi ca lavete pentru a șterge și a lustrui fereastra. Nailonul este o fibră textilă poliamidică – fină și fragilă, care înlătură ușor murdăria și nu lasă urme pe geam. Nu uita că geamurile nu trebuie spălate în zile însorite, pentru că sunt fierbinți, ceea ce înseamnă că detergentul se va evapora mai repede, lăsând depuneri neplăcute pe sticlă. Cel mai bine e să cureți ferestrele pe vreme noroasă. Și neapărat adaugă în apă balsam.

De ce să foloseşti balsam de haine pe geamuri?

Balsamul de rufe are o mulțime de întrebuințări neobișnuite. Dincolo de utilizarea lui convențională, balsamul poate fi folosit pentru diferite treburi casnice și activități cotidiene. De exemplu pentru a curăța mai bine geamurile. Știm bine că de pe unele suprafețe praful se îndepărtează mai greu. Mai ales de pe suprafețele lucioase. Pentru a îndepărta praful mai ușor, dizolvă o parte de balsam în zece părți de apă, toarnă soluția într-un spray cu pulverizator și aplică pe ferestre la aprecierea ta. Soluția îndepărtează eficient murdăria și lasă o aromă plăcută. Plus, cel mai important, nu lasă dâre, nici pete şi nici dungi de frecare.

Alte întrebuinţări-minune ale balsamului:

Reparăm fermoarul

Dacă observați că fermoarul începe să meargă greu, picurați pe el puțin balsam de rufe. Rezultatul nu se va lăsa așteptat!

Facem podeaua lună!

Într-un lighean cu apă caldă adăugați 3 linguri de balsam de rufe. Spălați cu această soluție podelele din linoleum sau parchet laminat pentru a le reda strălucirea de altă dată.

Curățăm petele de pe scaunul auto

Înlăturarea petelor de pe scaunele mașinii poate fi făcută, la fel, cu un amestec de apă și balsam de rufe. Înmuiați un burete în soluție și ștergeți bine locul murdar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel