De ce să bagi câteva bile din folie de aluminiu în mașina de spălat. Rezultat extraordinar

De ce să bagi câteva bile din folie de aluminiu în mașina de spălat. Rezultat extraordinar / Foto: Doinița Manic
De ce să bagi câteva bile din folie de aluminiu în mașina de spălat. Rezultat extraordinar / Foto: Doinița Manic

Află în articol ce se întâmplă dacă bagi câteva bile din folie de aluminiu în mașina de spălat.

În timp, hainele albe își pierd din nuanță, iar articolele noastre vestimentare par murdare, deși au fost recent spălate. Din fericire a fost descoperit un truc pe cât se poate de simplu, pe atât de eficient pentru a scăpa de această problemă. Dacă faci asta vei avea rufele de un alb imaculat. Tot ce trebuie să faci este să bagi în mașina de spălat câteva bile din folie de aluminiu. Aluminiul reduce electricitatea statică și îmbunătățește acțiunea detergentului, scrie Realitatea.net.

Mai sunt câteva aspecte foarte importante atunci când bagi rufele la spălat. Este important ca cearșafurile albe și lenjeria de corp să fie spălate la 90 de grade. Lenjeria de pat colorată se spală la 60 de grade. În schimb, hainele din mătase trebuie spălate fie manual, fie la programul special pentru materiale delicate. Hainele din bumbac se spală la 30-40 de grade. În cazul în care hainele sunt foarte murdare, aplică pe ele câteva picături de detergent lichid sau detergent  special pentru îndepărtarea petelor și abia apoi bagă-le în mașina de spălat.

Trucuri pentru a usca mai ușor rufele iarna. De ce să NU le pui pe calorifer

Rufele se usucă mai greu iarna, așa că mulți aleg să le pună pe calorifer. Este o greșeală, susțin oamenii de știință. Potrivit acestora, hainele puse la uscat în interiorul caselor ameninţă sănătatea persoanelor predispuse la astm, rinită alergică şi alte tipuri de alergii.

Astfel, ar trebuie să evităm uscarea rufelor în încăperile în care petrecem cel mai mult timp, cum ar fi dormitorul, pentru a reduce riscul de umezeală și mucegai. Totuși, pentru a le usca mai rapid, am putea opta pentru un suport de uscare montat pe perete. Acesta nu ocupă spațiu pe podea și poate fi pliat foarte ușor. Pentru ca hainele să fie uscate mai rapid există mai multe trucuri la care poți recurge. Unul dintre ele este că nu ar trebui să bagi prea multe rufe în mașina de spălat. Celelalte trucuri, le poți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel