De ce pisicile își trezesc stăpânii dimineața devreme? Există 3 motive

De ce pisicile își trezesc stăpânii dimineața devreme? Există 3 motive / Foto: Pixabay, de Thomas
De ce pisicile își trezesc stăpânii dimineața devreme? Există 3 motive / Foto: Pixabay, de Thomas

Află în articol de ce pisicile își trezesc stăpânii dimineața devreme.

Există trei motive principale pentru care o pisică își poate trezi stăpânul dimineața devreme, spun oamenii de știință, scrie gismeteo.ru.

În primul rând, pisicii tale poate să-i fie pur și simplu foame. Dacă proprietarul se trezește dimineața devreme pentru a-și hrăni animalul de companie, își felina își aminti acest lucru ca pe o experiență plăcută și va repeta aceste solicitări premature în viitor. Pentru a rezolva problema, verificați dacă animalul de companie are suficientă hrană în timpul zilei.

În al doilea rând, o pisică poate pur și simplu să nu fie obișnuită cu rutina zilnică, deoarece, în general, în viața ei sunt mult mai puține lucruri de făcut decât în viața ta. Nu are nevoie să meargă la muncă, să aibă timp să facă treburile casnice etc. În același timp, pisica apreciază predictibilitatea. Deci, dacă o înveți să mănânce la o oră convenabilă pentru tine, trezirile spontane de dimineață vor dispărea.

În cele din urmă, al treilea motiv, care rezultă parțial din paragraful anterior, pisica poate să nu aibă jocuri în timpul zilei și alte activități. Oferă-i posibilitatea să-și consume energia prin astfel de activități în timpul zilei și, cel mai probabil, se va adapta la programul tău de somn.

Câte ore dorm pisicile

Pisicile dorm în medie între 12 și 16 ore pe zi, dar pot ajunge chiar și la 20 de ore, în funcție de vârstă, starea de sănătate și nivelul de activitate. Această nevoie de somn se datorează faptului că pisicile sunt prădătoare iar corpul lor este adaptat pentru a economisi energie și pentru a-și conserva resursele atunci când nu sunt active. De asemenea, pisicile pot dormi perioade scurte de timp, ceea ce le permite să rămână vigilente și să fie gata să reacționeze la potențialele amenințări în orice moment.

VEZI ȘI: De ce pisica încearcă să fugă din apartament

În general, dacă pisica este sănătoasă și curată, nu există nicio problemă să dormiți cu ea în pat. În fapt, mulți proprietari de pisici găsesc confortul și compania pisicii lor în timpul somnului foarte plăcut. Cu toate acestea, este important să țineți cont de următoarele aspecte:

1. Alergiile: dacă sunteți alergic la pisici sau suferiți de astm, ar trebui să evitați să dormiți cu pisica în pat sau să luați măsuri suplimentare pentru a reduce expunerea la alergeni.

2. Igiena: pisicile pot fi purtătoare de microbi și paraziți, așa că trebuie să vă asigurați că pisica este curată și sănătoasă și să-i faceți regulat examene medicale de rutină. De asemenea, ar trebui să-i oferiți pisicii o cutie de nisip curată și să vă spălați regulat mâinile.

3. Somnul: pisicile pot fi destul de active noaptea, așa că poate fi dificil să dormiți dacă pisica se joacă sau sare pe pat în timpul nopții. În plus, pisicile pot fi destul de teritoriale și pot refuza să vă lase să vă mișcați în timpul somnului.

În concluzie, dormitul cu pisica în pat poate fi o experiență plăcută și reconfortantă, dar este important să țineți cont de factorii de mai sus și să decideți în funcție de preferințele și nevoile dvs. personale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel