De ce pisica încearcă să fugă din apartament

De ce pisica încearcă să fugă din apartament / Foto: Pixabay, de Szabolcs Molnar
De ce pisica încearcă să fugă din apartament / Foto: Pixabay, de Szabolcs Molnar

Un veterinar a explicat de ce unele pisici încearcă să fugă din apartamente.

Pisicile domestice încearcă adesea să fugă din apartament din cauza dorinței de a explora noi teritorii, a stresului sau în timpul "vânătoarei sexuale", a declarat medicul veterinar Bogdan Galkin pentru News.ru. Expertul a remarcat că mediul sălbatic este periculos pentru feline.

"Când ușa de la intrare se deschide, în apartament intră o mulțime de mirosuri necunoscute, dintre care majoritatea sunt foarte atractive și tentante pentru animalele de companie. Reprezentanții familiei de pisici au un simț al mirosului foarte dezvoltat, iar mirosurile, diversele arome ajută animalele în adaptarea, dezvoltarea mediului. Majoritatea felinelor iubesc să exploreze teritorii noi sau să alerge după păsări și șoareci. În perioada vânătorii sexuale, pisicile au tendința de a părăsi teritoriul lor în speranța că îți vor găsi pereche", a adăugat interlocutorul.

Pisicile își pot dori o nouă casă

El a subliniat că atunci când pisica începe să se simtă inconfortabil acasă, de exemplu, a apărut un nou animal de companie, atunci poate merge și în căutarea unui habitat mai favorabil.

"Este important să se determine dacă evadarea pisicilor are vreo legătură cu stresul animalului. Strada poate fi periculoasă pentru un animal, mai ales dacă pisica nu este obișnuită și este confuză. Și, bineînțeles, se recomandă castrarea/sterilizarea unui animal de companie dacă acesta nu are valoare de reproducere", a rezumat medicul veterinar.

Anterior, Galkin a declarat că pisicile sunt manipulatoare foarte pricepute. Expertul a spus că felinele nu știu să fie ipocrite și își arată imediat nemulțumirea. Potrivit lui pisicile folosesc adesea această tehnică: refuză mâncarea timp de câteva zile dacă vor "ceva mai gustos".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel