De ce nu vrea Ponta să i se adreseze președintelui cu formula "nea Traian"

Premierul Victor Ponta a explicat luni în emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu, răspunzând unei întrebări, motivul pentru care nu vrea să i se adreseze președintelui României cu formula "nea Traian", în pofida faptului că Traian Băsescu, referindu-se la prim-ministru, a folosit formule de tipul "Victor Viorel" sau "frate Viorel".

"Nu am un motiv să mă rușinez cu el (numele său - n.red.). Cred că sunt câteva sute de mii de români pe care îi cheamă, Victor, Viorel sau Viorica. Mi se pare neserios pentru un președinte să facă un număr de circ cu numele cuiva", a declarat premierul Victor Ponta, citează stiripesurse.ro.

În opinia prim-ministrului, președintele Băsescu nu este îndreptățit să critice majorarea accizei pe carburanți, care va scoate mai mulți bani din buzunarele românilor, întrucât în 2010, el a tăiat salariile românilor: "Nu am o dorință de a explica ceva ce nu are cum să înțeleagă. Băsescu a tăiat bani din salarii. Sunt banii oamenilor, au dreptul să știe ce e cu ei".

Întrebat de ce el nu i se adresează cu formula "nea Traian", Ponta a răspuns : "Nu vreau ca România să mai aibă un președinte de așa joasă factură. Vreau ca un președinte să vorbească cu dvs".

În cea mai recentă declarație de presă, susținută astăzi, președintele Traian Băsescu când s-a referit la premierul Ponta a folosit de mai multe ori formula "Victor Viorel".

"Vreau să subliniez încă o dată, și pentru Victor Viorel, ca eu îmi asum parteneriatul cu guvernul Emil Boc, și cele bune, și cele rele"; "O spun încă o dată: ar fi fost dramatic dacă premier al României ar fi fost Victor Viorel, susținut și de Crinuț"; "Am aflat că Victor Viorel spune că vor lua banii înapoi cei care vor alimenta cinstit". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel