De ce câinilor nu le place să se plimbe prin ploaie, dar adoră să se rostogolească în noroi

De ce câinilor nu le place să se plimbe prin ploaie, dar adoră să se rostogolească în noroi / Foto: Pixabay, de sandid
De ce câinilor nu le place să se plimbe prin ploaie, dar adoră să se rostogolească în noroi / Foto: Pixabay, de sandid

Află în articol de ce câinilor nu le place să meargă prin ploaie.

Câinilor nu le place prea mult să meargă prin ploaie, probabil mulți proprietari au observat asta. Unele animale manifestă pur și simplu o lipsă de dorință de a merge la plimbare atunci când ploua, în timp ce altele încep să se comporte foarte ciudat, scrie belnovosti.by.

Care ar putea fi motivul unei astfel de atitudini negative față de precipitații

Uneori uităm că organele de simț ale unui câine sunt aranjate într-un mod complet diferit. Prin urmare, atunci când plouă, mersul pe stradă poate fi o adevărată pedeapsă.

Experții notează că din cauza contactului pavajului cu ploaia, sunetele devin prea dure și neplăcute. Prin urmare, câinelui îi este incomod să fie pe stradă în astfel de condiții.

În plus, din cauza creșterii nivelului de umiditate, multe mirosuri sunt intensificate. Acest lucru înnebunește literalmente animalul, deoarece câinele are nu numai un auz bun, ci și un simț al mirosului puternic. Când plouă, mirosurile altor animale nu numai că devin mai pronunțate, ci se și amestecă. Prin urmare, câinele poate începe să se comporte într-un mod foarte ciudat.

De ce le place câinilor să se rostogolească în noroi?

V-ați întrebat vreodată de ce câinii au tendința de a se tăvăli în noroi și cum puteți să îi dezobișnuiți de acest obicei prost? Ei bine, câinii au o mulțime de obiceiuri proaste, dar printre ele există unul pur și simplu nebunesc: au un interes crescut pentru deșeuri.

Câinilor le place pur și simplu să se tăvălească în noroi, să rupă sacii de gunoi, să diverse adulmece mirosuri. Deși unor proprietari nu le plac aceste obiceiuri ale patrupedului, câinii le au de la naștere. Există multe motive pentru acțiunile lor, dar principala rădăcină a răului constă în faptul că efectul evoluției predomină la animalele de companie. Ei încearcă să se murdărească pentru a se îmbina cu un mediu sigur, scrie www.tut-news.ru.

Strămoșii câinilor din antichitate au încercat să-și mascheze mirosul natural cu ajutorul murdăriei și deșeurilor. Prin acțiunile lor, ei nu au permis altor prădători să le urmeze traseul. Există un astfel de concept: dacă mâncarea miroase rău, nu trebuie consumată. Prin urmare neplăcut a speriat întotdeauna prădătorii.

Cum îi puteți dezobișnui să se joace în noroi

Obiceiul de a-și masca mirosurile naturale a rămas la câini. Astfel, chiar dacă patrupedul se află cu stăpânul său la plimbare, animalul nu își va refuza plăcerea de a se întinde în noroi. Și nu există scăpare. Chiar dacă încerci cu toată puterea să-i explici animalului de companie că acest lucru nu se poate face, el tot nu va înțelege.

Pentru câini, noroiul și bălțile sunt o plăcere la care nu prea pot renunța. Astfel, ar trebui să te împaci cu ideea că după plimbare, cu siguranță va trebui să-ți faci baie animalului tău de companie. Totuși, dacă ai grijă și îl scoți afară mereu cu lesă poți încerca să îl ții de parte de zonele în care poate găsi noroi sau bălți.

Este foarte important să vă urmăriți cu atenție animalul de companie atunci când iese la plimbare. Trebuie avut în vedere și faptul că în drum pot apărea nu doar bălți, ci și mâncare de proastă calitate, pe care dacă câinele o gustă poate avea mari probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel