De 50 de ani cu Rolling Stones - VIDEO

rolling
rolling

Pe 12 iulie 1962 Rolling Stones și-a facut debutul. Cu cele 55 de albume lansate și 37 de cântece ajunse în primele zece locuri ale topurilor, aceștia sărătoresc cinci decenii de carieră.

Potrivit wikipedia.org, în octombrie 1960 Mick Jagger și Keith Richards, foști colegi de școală, s-au întâlnit pe peronul gării din orașul lor natal, Dartford.

Împreună cu Dick Taylor au format grupul Little Boy Blue & The Blues Boys. Doi ani mai târziu, în iunie 1962, au înființat trupa The Rolling Stones. La 12 iulie 1962 are loc primul concert la Marquee club din Londra. Grupul era format din Mick Jagger (voce), Keith Richards (chitară solo), Ian Stewart (pian), Brian Jones (chitară ritmică), Dick Taylor (bass) și Tony Chapman (tobe). În 1963, casa de discuri Decca și directorul ei artistic Dick Row, celebru pentru refuzul beatleșilor a înregistrat primul lor single.

Pe data de 17 iulie 2007, la București, pe stadionul Lia Manoliu a avut loc un concert Rolling Stones. Trupa a ajuns în România pentru prima dată, la invitația unui operator de telefonie mobilă. Concertul de la București a făcut parte din turneul european „A Bigger Bang" 2007 care a început la 5 iunie 2007.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel