Daunele provocate până acum în Ucraina de război s-ar ridica la 100 de miliarde de dolari

Daunele provocate până acum în Ucraina de război s-ar ridica la 100 de miliarde de dolari.

Pierderile Ucrainei provocate de război se ridică la cel puțin 100 de miliarde de dolari, a declarat Oleg Ustenko, consilier al președintelui Ucrainei pe probleme economice, scrie Interfax. Potrivit acestuia, jumătate dintre întreprinderile ucrainene au fost complet oprite.

"În prezent, aproximativ 50% din afacerile noastre nu funcționează. Restul întreprinderilor operează la limita capacităților lor", a spus el în timpul unei discuții online găzduite de Institutul Peterson pentru Economie Internațională, joi.

Potrivit estimărilor preliminare, costul distrugerilor, inclusiv al infrastructurii, a ajuns la 100 de miliarde de dolari, dar aceasta este o estimare aproximativă, a explicat Ustenko. Potrivit acestuia, activele rusești înghețate în diferite țări, inclusiv rezervele Băncii Centrale Ruse, ar trebui utilizate pentru finanțarea redresării Ucrainei. Se analizează posibilitatea utilizării bunurilor arestate ale oligarhilor ruși în aceste scopuri. După cum sa raportat, PIB-ul Ucrainei în 2021 a atins pentru prima dată aproape 200 de miliarde de dolari.

Rușii își vor lua adio de la proprietățile deținute în Ucraina. Zelensky a semnat o lege privind confiscarea forțată

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a semnat o lege privind confiscarea forțată a proprietăților deținute în Ucraina de Rusia și rezidenții săi. După cum se arată pe site-ul Radei Supreme, Parlamentul a adoptat legea pe 3 martie.

„Sechestrarea forțată în Ucraina a obiectelor drepturilor de proprietate ale Federației Ruse și ale rezidenților săi se efectuează fără nicio compensație (rambursare) a valorii acestora... Decizia privind confiscarea forțată în Ucraina a obiectelor drepturilor de proprietate ale Federației Ruse și rezidenții săi sunt preluați de Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei și puse în aplicare decretul președintelui Ucrainei”, se arată în mesaj.

Legea definește principiile confiscării forțate în Ucraina a obiectelor cu drepturi de proprietate ale Federației Ruse și ale rezidenților săi, motivele și procedura pentru confiscarea forțată a acestor obiecte, precum și regimul juridic al acestora. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel