Daniel Morar, aruncat de presa portocalie în lupta prezidențialelor

morar
morar

Daniel Morar, președintele României. Este ipoteza lansată de o pleiadă de editorialiști și persoane publice de la demisia acestuia din fruntea Ministerului Public. Morar ar merita funcția, spun ei, datorită carierei fără de cusur de la DNA și a demnității de care a dat dovadă când a refuzat să accepte ”trocul politic” Băsescu-Ponta la numirile de la marile parchete.

Demisia lui Daniel Morar de la conducerea Parchetului i-a adus în mod clar acestuia un nou val de simpatii. Gestul său a fost considerat unul al onoarei, demnității, o palmă pe obrazul înțelegerilor politice de culise. Presa portocalie a sărit de la elogiile gestului la o propunere: Daniel Morar, președintele României. Prima redută a fost Mircea Marian, care a scris pe Facebook în ziua demisiei procurorului, că și l-ar dori președinte de țară.

Jurnalistul Evz a fost urmat de Alina Mungiu Pippidi, care crede că activitatea lui Morar de la DNA, îl face un bun președinte de țară, un procuror ”care a făcut mai mult decât oricine altcineva”.

Lui Morar i se cere să intre în politică

Adrian Moraru, șeful Institutului de Politici Publice (IPP) scrie pentru România Liberă că Traian Băsescu ”a dat foc statului”, iar Daniel Morar, o persoană cu calități greu de găsit, are o singură șansă: ”să intre în politică. Să facă ce Raed Arafat, pe care nu îl judec acum de ce, nu a avut curajul să facă: să adune oameni de valoare în jurul său şi să candideze”.

Revista 22 publică și ea un astfel de material, semnat de George Antonescu, un tânăr care se pare că lucrează ca funcționar în Parlamentul Irlandei. El scrie că în următoarea campanie electorală, care s-ar putea desfășura sub semnul luptei anticorupție, nu a economiei, îl va recomanda pe Daniel Morar pentru bătălia politică. George Antonescu remarcă cum, în interviul de la Digi24, Traian Băsescu a făcut referire la prezidențiabili, sugerându-l pe Mugur Isărescu, dar ignorându-l total pe omul momentului: Daniel Morar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel