Dăncilă, veste bună pentru profesori și medici: E pentru prima dată după 1989

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că, prin majorarea salariilor medicilor şi profesorilor de la 1 martie, învăţământul şi sănătatea devin cu adevărat priorităţi naţionale, pentru prima dată după 1989.

'Profesorii şi medicii au primit astăzi o veste bună, pentru că, am afirmat în repetate rânduri, Legea salarizării unitare urmăreşte câteva domenii de interes strategic, cu referire la educaţie şi sănătate. Deci atât medicii, cât şi profesorii, două categorii profesionale foarte importante, de care depinde pe termen lung dezvoltarea României, vor avea o creştere salarială, este pentru prima dată când după 1989 învăţământul şi sănătatea devin cu adevărat priorităţi naţionale, care se reflectă şi în nivelul de salarizare.

[citeste si]

Sperăm că în acest fel migraţia în rândul profesorilor, dar şi a medicilor va scădea semnificativ (...) iar elitele noastre profesionale vor rămâne în ţară, unde vor putea să se realizeze profesional. Salariile profesorilor cresc în medie cu 20%, iar cele ale medicilor şi asistenţilor cresc până la nivelul maxim pe grila de salarizare, prevăzut pentru anul 2022', a declarat Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei de Guvern.

Creşterile de salarii merg până la 122%, net

Premierul a precizat că pentru medici 'creşterile de salarii merg până la 122%, net'. 'Aceste salarii vor fi primite efectiv la finalul lunii martie. Sunt însă convinsă că nu au de câştigat doar medicii şi profesorii, au de câştigat toţi cetăţenii acestei ţări, care trebuie să beneficieze de pe urma serviciilor medicale mai bune, a serviciilor din educaţie de mai bună calitate pentru copiii lor', a mai declarat Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel