Dan Voiculescu, scrisoare din închisoare pentru Victor Ponta, pe tema reducerii TVA

dan voiculescu dece
dan voiculescu dece

Dan Voiculescu, președinte fondator al PC, i-a adresat, vineri, din închisoare o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care recomandă guvernului să extindă măsura reducerii TVA și la alte alimente de bază, în contextul în care ultimele date arată succesul experimentului din panificație. 

În mesajul adresat premierului Victor Ponta, Dan Voiculescu apreciază că reducerea TVA la pâine a fost un succes, un argument solid pentru ca Executivul  să demareze măsuri similare și la produsele lactate, dar și la carne și la alte alimente de bază.

Iată textul integral al scrisorii adresate de Dan Voiculescu prim-ministrului Victor Ponta:

"Scrisoare deschisa catre Primul Ministru pe tema reducerii TVA-ului la alimentele de baza

Fiecare pas reusit in directia cresterii economice trebuie sa ne motiveze pentru a cauta noi masuri si politici de dezvoltare – competitivitatea unei natiuni nascandu-se din capacitatea continua de a genera schimbari eficiente.

In anul 2006, la inceputul mandatului de senator, m-am angajat sa determin adoptarea de catre Parlamentul Romaniei a unui proiect de lege privind reducerea TVA pentru alimentele de baza. Am initiat acest proiect si l-am sustinut constant in comisii, in plen si in toate interventiile publice.

Ulterior, reducerea TVA-ului la paine s-a dovedit a fi o masura necesara si eficienta in acelasi timp. Dovada o reprezinta ultimele date oficiale date publicitatii care arata scaderea semnificativa a evaziunii fiscale in domeniul panificatiei cu 20 de procente, ajungand la un nivel de 40-45%, fata de 70% cât se inregistra inainte de reducerea TVA, respectiv la 1 septembrie 2013.

V-am felicitat atunci cand ati luat aceasta decizie si va spuneam, cu acelasi prilej, ca reusita experimentului din panificatie ar trebui sa ofere Executivului pe care il conduceti curajul de a merge mai departe si a extinde conceptul pentru mai multe alimente de baza care asigura cosul zilnic pentru marea majoritate a cetatenilor.

Luand in considerare succesul acestei masuri si semnalele pozitive primite, aceasta facilitate fiscala poate fi privita ca un pas absolut necesar in continuarea masurilor intiate, de relansare economica.

In aceasta directie, este oportun sa luati in calcul reducerea TVA-ului la lapte si la produse din lapte urmarind, ulterior reducerea TVA-ului la carne si produse din carne. Iaurtul si produsele lactate sunt in cosul zilnic de consum a celor circa 4 milioane de pensionari la care se adauga cei aproximativ 1 milion de copii sub 14 ani. Pe de alta parte, impactul reducerii TVA-ului la carne si mai ales la produsele din carne, mult mai scumpe, ar putea pune in pericol incasarile la bugetul consolidat.

Cred, in continuare, ca reducerea TVA la alimentele de baza ramane o masura vitala pentru combaterea economiei subterane, incurajarea consumului si asigurarea dreptului fundamental la hrana pentru care se zbat zilnic milioane de romani".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel