Urmărește emisiunea live


Daciana Sârbu, subiect crunt despre care nimeni nu vorbește

O maladie “uitata” de dezbaterea publica, desi este al cincilea tip de cancer din Europa ca numar de victime, peste 175.000 de europeni fiind diagnosticati cu aceasta boala in fiecare an. Este vorba despre cancerul de vezica urinara, care a fost si tema unei conferinte pe care Daciana Sârbu a gazduit-o recent la Bruxelles.

Conferinta, organizata impreuna cu ECPC (federatia ce reprezinta asociatiile pacientilor din toata Europa), s-a vrut un semnal catre decidentii politici, dar si catre comunitatea medicala si cea stiintifica pentru a reduce povara asupra pacientilor, in special prin masuri de preventie, dar si printr-un acces mai facil la tratamente si ingrijire de calitate.

"M-am implicat – in acest eveniment si in altele dedicate bolnavilor de cancer – dintr-o convingere sincera ca e nevoie sa dedicam mai mult timp, energie si fonduri acestei categorii de bolnavi si suferintei lor. Adesea dezbatem la nesfarsit legi, regulamente si amendamente, care devin tinte abstracte, uitand ca scopul lor ar trebui sa fie acela de a face unor oameni viata mai usoara. Asemenea apeluri sunt necesare pentru a reaminti tuturor decidentilor care ar trebui sa fie tinta lor reala", a spus Daciana Sârbu.

Aceasta maladie afecteaza persoane care suporta in mod constant anumite conditii la locul de munca (expunerea constanta la substante chimice precum diverse tipuri de vopsea, solventi, cauciuc, unele textile etc).

"Din fericire, semnalul nostru pare sa fi fost auzit de Comisia Europeana, care lanseaza vineri propunerea de revizuire a acestei directive. Sper intr-o propunere serioasa si cuprinzatoare a Comisiei, care sa includa masurile absolut necesare pentru a salva viata vieti.

In acest moment, din pacate, aproape jumatate dintre europenii diagnosticati cu cancer de vezica isi pierd viata in decurs de 5 ani. Spre deosebire de alte maladii, progresele in privinta metodelor de tratament sunt mai lente, iar eforturile de preventie sunt aproape nule. Comisia are obligatia de a actiona acum pentru a reduce factorii de risc ce tin de mediul profesional", a mai zis Daciana Sârbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel